Ο καυγάς αφορά στην προοπτική ανάπτυξης της χώρας, γράφει το γερμανικό περιοδικό.
Μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ υπάρχουν τεράστιες διχογνωμίες για το πώς η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ.
"Τα μέλη της τρόικας αξιολογούν πολύ διαφορετικά κυρίως τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Ενώ η... Κομισιόν αξιολογεί πολύ θετικά την εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας της πληττόμενης από την κρίση χώρας της ευρωζώνης, η ΕΚΤ και προπάντων το ΔΝΤ περιγράφουν με σκοτεινά χρώματα την κατάσταση.
Ακόμα κι αν η ελληνική κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία για το νέο πρόγραμμα λιτότητας ύψους 11,5 δις. ευρώ, η χώρα σύμφωνα με τους ειδικούς του ΔΝΤ, δεν θα μπορέσει να πετύχει μέχρι το 2020 τον στόχο της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ.
«Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, είτε μέσω παραίτησης των επίσημων πιστωτών από τις απαιτήσεις τους είτε μέσω επιπλέον δανείων με – ελπίζουμε – συμφερότερα επιτόκια», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Θάνος Κατσάμπας στην εφημερίδα „Wall Street Journal“, που εκπροσωπεί και την Ελλάδα στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ