Ολάντ: «Θα έκανα τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ολάντ: «Θα έκανα τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ»

 Την διαβεβαίωση ότι θα έκανε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να έχει όλους τους απαραίτητους πόρους χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν νέοι όροι, πέρα από αυτούς που έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, επισημαίνει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, 
σε συνέντευξή που έδωσε σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η γαλλική Le Monde, η ισπανική El Pais και η ιταλική La Stampa.




Στη συνέντευξή του ο Ολάντ τονίζει την ανάγκη να ρυθμιστεί σύντομα η κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία όπως αναφέρει... «έκανε τόσες προσπάθειες» και να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας μας εντός του ευρώ.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε σε έναν Έλληνα άνεργο, χωρίς χρήματα, ο Γάλλος πρόεδρος απαντά ότι θα έκανε τα πάντα για να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη και να έχει στην διάθεσή της τους απαραίτητους πόρους από σήμερα μέχρι και το τέλος της χρονιάς, χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν νέοι όροι, πέρα από αυτούς που έχουν γίνει δεκτοί από την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε μια προοπτική πέρα από την λιτότητα», σημειώνει ο Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος και στις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως η Ισπανία, ενώ εκφράζει την άποψη ότι είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση. Κι αυτό γιατί- όπως υποστηρίζει- στις 28 και 29 του περασμένου Ιουνίου, ελήφθησαν καλές αποφάσεις οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα.

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας» διαβεβαιώνει ο Γάλλος πρόεδρος, αναφερόμενος στον φόβο μιας έκρηξης της ευρωζώνης, ωστόσο, διευκρινίζει ότι το καλύτερο μέλλον δεν έχει ακόμη έρθει και είναι στο χέρι μας να το χτίσουμε.

Ο Φρανσουά Ολάντ επιμένει στο σημείο που τον έχει φέρει σε αντιπαράθεση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, και αυτό δεν είναι άλλο από την σπουδαιότητα της ανάπτυξης, καθώς όπως επισημαίνει, χωρίς μια νέα πνοή, τα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν να έχουν αποτελεσματική εφαρμογή.

Κάνοντας παράλληλα μια αναφορά στο Νόμπελ ειρήνης που φέτος δόθηκε στην ΕΕ, σημειώνει ότι πρόκειται για έναν φόρο τιμής στο παρελθόν, αλλά συνιστά και μια έκκληση για το μέλλον, για την προσπάθεια που πρέπει να κάνουν οι κυβερνώντες της Ευρώπης, σήμερα.

(Συνέντευξη στις εφημερίδες: Le Monde, The Guardian, El Pais, La Stampa, Süddeutsche Zeitung, Gazeta Wyborcza)
Bookmark and Share