Αστεροειδής θα περάσει τη νύχτα πιο κοντά στη Γη από ό,τι η Σελήνη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αστεροειδής θα περάσει τη νύχτα πιο κοντά στη Γη από ό,τι η Σελήνη

Ένας άγνωστος έως σήμερα αστεροειδής, που έχει μέγεθος όσο μια μικρή πολυκατοικία, θα περάσει σήμερα το βράδυ σχεδόν ξυστά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση μόλις 95.000 χιλιομέτρων, περίπου το ένα τέταρτο της απόστασης Γης-Σελήνης. 
Η NASA διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας.

  •  Σε ποιές ιστοσελίδες μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά το πέρασμά του.

Ο διαστημικός βράχος με την ονομασία «2012 TC4», ο οποίος έχει μήκος περίπου..17 μέτρων, ανακαλύφθηκε στις 4 Οκτωβρίου και από εκείνη την ημέρα οι επιστήμονες της NASA παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του.

Πρόκειται για τον δεύτερο αστεροειδή αυτή την εβδομάδα, που θα περάσει ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, σύμφωνα με το Space.com. Την περασμένη Κυριακή, στις 7 Οκτωβρίου, ένας ακόμη μεγαλύτερος αστεροειδής, ο «2012 TV», μήκους 32 μέτρων, πέρασε σε απόσταση 255.000 χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου 0,7 φορές η απόσταση Γης - Σελήνης (το φεγγάρι απέχει κατά μέσο όρο 383.000 χλμ.).

Η NASA και άλλοι αστρονόμοι επιτηρούν τους ουρανούς για να εντοπίσουν αστεροειδείς, που η τροχιά τους θα μπορούσε να διασταυρωθεί με αυτή της Γης, γεγονός που θα αποτελούσε απειλή για τον πλανήτη μας, πιθανώς πολύ σοβαρή αν ο αστεροειδής είναι μεγάλος. Αποτελεί δυνητικά ανησυχητικό γεγονός ότι είναι σχετικά συχνό το φαινόμενο να περνάνε αστεροειδείς ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, αν και συνήθως είναι μικροί.

Δύο αστρονομικές ομάδες, το ιταλικό Virtual Telescope Project και η Slooh Space Camera, θα προσφέρουν ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση του ταξιδιού του αστεροειδούς από τη γειτονιά της Γης. Στην πρώτη περίπτωση μετά τις 20:30 ώρα Ελλάδος στη διεύθυνση www.astrowebtv.org και στη δεύτερη μετά τα μεσάνυχτα στη διεύθυνση www.slooh.com. Οι έμπειροι ερασιτέχνες αστρονόμοι επίσης θα μπορούν να δουν τον αστεροειδή και με ένα σχετικά μικρό τηλεσκόπιο
Bookmark and Share