Σε εξέλιξη το θρίλερ στην Κύπρο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Σε εξέλιξη το θρίλερ στην Κύπρο..

 


  • Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις για το κούρεμα των καταθέσεων





 Σε θρίλερ εξελίσσονται τα γεγονότα στην Κύπρο καθώς αναβλήθηκε για σήμερα στις 6 το απόγευμα η ψηφοφορία στην κυπριακή Βουλή επί του... νομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας του Eurogroup που προέβλεπε κούρεμα των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ!


Εντωμεταξύ, συνεδρίασε εκτάκτως χθες το βράδυ το Eurogroup το οποίο έδωσε το «πράσινο φως» στην κυπριακή κυβέρνηση προκειμένου να προβεί σε τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο ελαφρύνοντας την εισφορά σε μικρά ποσά καταθέσεων.


Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζήτησαν τη διαφύλαξη των καταθέσεων έως το ποσό των 100.000 ευρώ και εναλλακτικά την αναπροσαρμογή του σχετικού συντελεστή στο 15,6% για τις καταθέσεις που ξεπερνούν τις 100.000, ώστε να συγκεντρωθούν τα 5,8 δισ. ευρώ που προβλέπονται στα πλαίσια της συμφωνίας.


Σημειώνεται ότι στο τέλος της συνεδρίασης, ο επικεφαλής του Eurogroup ο Γ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε η Ευρωομάδα «εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι μικροκαταθέτες πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους μεγάλους καταθέτες» και επαναβεβαίωσε τη σημασία για πλήρη διασφάλιση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «η εισφορά σταθερότητας στις καταθέσεις αποτελεί εφάπαξ μέτρο το μέτρο».
Bookmark and Share