Πεσμένη η 'Ανγκελα... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πεσμένη η 'Ανγκελα...

 


Απώλεια δύο ποσοστιαίων μονάδων για τον κυβερνητικό συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «Emnid» για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild ».


 Η κάμψη αποδίδεται στο ζήτημα της.... ποσόστωσης στη συμμετοχή των γυναικών σε ανώτερες θέσεις γερμανικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και η Χριστιανο-κοινωνική Ένωση (CSU) αποσπούν ποσοστό 39% στην πρόθεση ψήφου. Σταθεροί παραμένουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στο 26%, αλλά και οι Πράσινοι στο 14%.

Η δύναμη της Αριστεράς εξακολουθεί να συγκεντρώνει το 8%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παραμένουν στο 5%, ποσοστό οριακό για την είσοδό τους στη Βουλή.

Η πτώση των ποσοστών του κυβερνητικού συνασπισμού
Αναλυτές αποδίδουν τη μικρή υποχώρηση της στήριξης στα δύο κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας στο θέμα του αριθμού των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα. Την περασμένη Πέμπτη, το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο απέρριψε σχέδιο νόμου της αντιπολίτευσης για αύξηση του συγκεκριμένου αριθμού.

Το σχέδιο δίχασε την κυβέρνηση, καθώς η αρμόδια υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει από την αρχική της θέση υπέρ της ποσόστωσης, υπό την πίεση της γερμανίδας καγκελαρίου.
Bookmark and Share