Κοζάνη:Εξασθενές χρώμιο στο νερό - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Κοζάνη:Εξασθενές χρώμιο στο νερό

Ανάστατοι οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου του δήμου Κοζάνης καθώς στο νερό τους διαπιστώθηκε υπέρβαση της ανώτερης τιμής ολικού χρωμίου ενώ εντοπίστηκε και εξασθενές χρώμιο το οποίο είναι καρκινογόνο.


Απαγορεύθηκε η χρήση του όχι μόνο στην κατανάλωση αλλά και για.. οικιακή χρήση και για προσωπική υγειινή, με απόφαση του περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας.

"Αναμένουμε από την περιφέρεια την απάντηση από το υπ. Υγείας και τον ΕΦΕΤ για το αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό για μπάνιο, πότισμα,"είπε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του δημοτικούς διαμερίσματος Αγ. Δημητρίου, Χάρης Πεχλιβανίδης.

Στο μεταξύ , όπως είπε ο κ.Πεχλιβανίδης, μοιράζουμε στους κατοίκους εμφιαλωμένα νερά, ενώ μοιράζουμε νερό και με υδροφόρες.

"Οι μόνιμοι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου είναι 1000 και του Ρυακίου είναι 300, αλλά τώρα λόγω του Πάσχα διπλασιαζόμαστε.Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο" είπε ο Χάρης Πεχλιβανίδης.

Εν τω μεταξύ τα δύο δημοτικά διαμερίσματα έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας να διερευνηθούν τα αίτια της μόλυνσης.
Bookmark and Share