Ο Daniel Loeb "μπαίνει"στα πετρέλαια του Πρίνου.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο Daniel Loeb "μπαίνει"στα πετρέλαια του Πρίνου..

 

Επένδυση 60 εκατ. δολαρίων στην Energean Oil & Gas, ανακοίνωσε το αμερικανικό hedge fund Third Point, του διαχειριστή Daniel Loeb, το οποίο είχε καταθέσει προσφορά και στο διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ (η οποία όμως κρίθηκε ως μη έγκυρη).



Συγκεκριμένα, η επένδυση θα γίνει μέσω...  του νεοσύστατου Third Point Hellenic Recovery Fund, το οποίο έχει αποκλειστικό αντικείμενο τις επενδύσεις στην Ελλάδα. O Loeb, ο οποίος έβγαλε κέρδη μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ποντάροντας στα ελληνικά ομόλογα, έχει δηλώσει ότι αναζητά τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η ανάκαμψη της οικονομίας στον τομέα των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι η Energean κατέχει το 100% των αδειών εκμετάλλευσης Πρίνου και Νότιας Καβάλας.

Τα 60 εκατ. δολάρια της επένδυσης θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος τεσσάρων γεωτρήσεων με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής στα 4.000 βαρέλια/ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την έναρξη του σχεδίου ανάπτυξης του Πεδίου Έψιλον το 2014 - ένα κοίτασμα δορυφόρο του Πρίνου εκτιμώμενου μεγέθους 32 εκατομμυρίων βαρελιών - μέσω της τοποθέτησης μιας μη επανδρωμένης πλατφόρμας συνδεδεμένης με τις υφιστάμενες κύριες εγκαταστάσεις της θυγατρικής της ΚΑΒΑΛΑ OIL.
Bookmark and Share