Πληρώθηκε η πρώτη... προσωρινή σύνταξη σε δημοσίους υπαλλήλους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πληρώθηκε η πρώτη... προσωρινή σύνταξη σε δημοσίους υπαλλήλους

 

Η πρώτη... προσωρινή σύνταξη στους υπαλλήλους του Δημοσίου που αποχώρησαν από την ενεργό υπηρεσία μετά τον φετινό Μάρτιο καταβλήθηκε χθες από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.



Η προσωρινή σύνταξη ή προκαταβολή σύνταξης (αντικατέστησε το καθεστώς των «τρίμηνων αποδοχών») ανέρχεται στο ... 50% του βασικού μισθού που ελάμβαναν οι υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου στα τέλη Οκτωβρίου 2011.

Η προκαταβολή σύνταξης από τον Ιούλιο και τη 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Συντομότερα
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καταβάλλεται προσπάθεια από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να περιοριστεί περαιτέρω ο χρόνος απονομής της σύνταξης των υπαλλήλων που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τον Μάρτιο του 2013, ώστε να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό ολόκληρο το ποσό της σύνταξης που δικαιούνται.

Επίσης ολοκληρώνεται, στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία κανονισμού της σύνταξης υπαλλήλων που η αίτηση συνταξιοδότησής τους έχει πρωτοκολληθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι και τα τέλη του Ιανουαρίου του 2013.

Σύμφωνα με το νέο καθεστώς «προσωρινής σύνταξης»: Οι πολιτικοί υπάλληλοι και οι λειτουργοί (δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, ιατροί του ΕΣΥ, διπλωματικοί) του Δημοσίου που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης θα λαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα από τη λύση της υπαλληλικής σχέσης μέχρι την έναρξη πληρωμής της δικαιούμενης σύνταξης, και πάντως για διάστημα όχι μεγαλύτερο από 8 μήνες, ένα μηνιαίο ποσό προκαταβολής, το οποίο θα είναι ίσο με το 50% του βασικού μισθού συν το 50% τυχόν χρονοεπιδόματος.

Από το νέο καθεστώς της «προκαταβολής σύνταξης» εξαιρούνται οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί, οι πυροσβέστες και οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς.
Bookmark and Share