Τουρκική απειλή και για τα Δωδεκάνησα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τουρκική απειλή και για τα Δωδεκάνησα..

 


Με κατασκευασμένα ρεπορτάζ τουρκικών εφημερίδων, η Αγκυρα επιχειρεί, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τη χώρα μας, να βάλει στο τραπέζι θέμα «τουρκικής μειονότητας» στα Δωδεκάνησα, τα σχέδια των οποίων αποκαλύπτουν το.."σκηνικό Θράκης" που θέλει η Τουρκία να στήσει στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου.



Ειδικότερα, η τουρκική ιφημερίδα «Milliyet», με τίτλο... «Το τουρκικό σχολείο στη Ρόδο είναι κλεισροσπάθειά τους για… θρακοποίηση των Δωδεκανήσων, τονίζοντας ότι οι «Τούρκοι» που ζουν στη Ρόδο ζήτησαν να εφαρμοστούν και στους ίδιους τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται στην Τουρκία, στις μειονότητες, τα τεπαράλληλα βοήτν Τούρκο πρόεδρο διεθνή συνθήκη δεν υπάρχει αναφορά για μουσουλμανική μειονότητα στα Δωδεκάνησα, καθώς αυτά παραχωρήθηκανστην Ελλάδα από την Ιταλία. Ωστόσο το 2000 δημιουργήθηκε ο Σύνδεσμος Αδελφοσύνης και Πολιτισμού των Μουσουλμάνων της Ρόδου. Ο φερόμενος πρόεδρός της Μουσταφά Σιγεχί υποστήριξε ότι στη Ρόδο ζουν 3.500 «Τούρκοι» και δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ: «Εχουμε πολλά προβλήματα. Εδώ δεν μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας το μάθημα της γλώσσας. Δεν έχουμε σχολείο. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν χωρίς να μαθαίνουν τη γλώσσα τους και τη θρησκεία τους. Το μοναδικό τουρκικό σχολείο έκλεισε το 1970. Από τότε, το σχολείο είναι κλειστό και σε άσχημη κατάσταση».

Ο κ. Σιγεχί υποστήριξε επίσης ακόμα ότι οι μουσουλμάνοι «Τούρκοι» της Ρόδου μπορούν να προσεύχονται μόνο σ’ ένα τέμενος και πρόσθεσε: «Είναι ανεπαρκές το τέμενος του Ιμπραήμ πασά. Δεν λειτουργεί το τέμενος που είχε γίνει στο όνομα του Μουράτ Ρεΐς, ο οποίος ήταν ένας από τους φημισμένους ναυτικούς, όπως ο Πιρί Ρεΐς και ο Μπαρμπαρός, από την εποχή του… σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή και τώρα έχει γίνει αποθήκη άχρηστων ειδών. Οταν πέθανε, πριν από 30 χρόνια, ο μουφτής, το τέμενος κλειδώθηκε. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορούμε να πάμε στην Ντάτσα και οι Τούρκοι της Ρόδου θέλουν να πάνε Ντάτσα».

Στην όλη αυτή την επιχείρηση προπαγάνδας και προκειμένου να προκληθεί οργή στους Τούρκους αναγνώστες, ο κ. Μουσταφά Σιγεχί τονίζει: «Για εμάς εφαρμόζονται διπλά μέτρα και σταθμά. Οι Τούρκοι δεν μπορούν να δουλέψουν στους δημόσιους οργανισμούς. Μπορούν να γίνονται μόνο καθαριστές στον δήμο. Ο αξιότιμος πρόεδρος Γκιουλ, όταν ήταν ΥΠΕΞ, είχε έρθει εδώ και του έδωσα μια τετρασέλιδη έκθεση. Εδώ το σχολείο μας είναι κλειστό. Είναι ανοιχτό μόνο ένα τέμενος και επιθυμούμε να ανοίξει, επιτέλους, ένα δεύτερο τέμενος».

Αξίζει να σημειωθεί ότ το τελευταίο χρονικό διάστημα ο τουρκικός Τύπος ασχολείται με τη Ρόδο, και ειδικά με θέματα που αφορούν διάφορα τεμένη, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι… καταρρέουν, ενώ είναι γνωστό ότι στα περισσότερα έχουν γίνει αναστηλώσεις, ενώ σε άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές παρεμβάσεις με τη φροντίδα και τις δαπάνες των συναρμόδιων υπουργείων Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού.
Bookmark and Share