"Έρχεται εξέγερση των νέων της Ευρώπης κατά των μεγαλύτερων γενεών.." - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

"Έρχεται εξέγερση των νέων της Ευρώπης κατά των μεγαλύτερων γενεών.."

 


Για εξέγερση των νέων της Ευρώπης, κόντρα στις μεγαλύτερες γενιές που επιμένουν  στα κεκτημένα τους παρά την οικονομική κρίση, προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της HSBC, Stephen King.




Μάλιστα, ο King εντοπίζει ομοιότητες στη σημερινή περίοδο με την εξέγερση των... Βρετανών χωρικών απέναντι στους αριστοκράτες που τους κυβερνούσαν το 1381.

Όπως και τότε, λέει, υπάρχει ένα διευρυνόμενο χάσμα πλούτου και κεκτημένων ανάμεσα στις παλαιότερες γενιές και τους οικονομικά στριμωγμένους νέους.

“Τα κεκτημένα στα οποία η γενιά των Baby Boomers έχει κολλήσει, επιβάλουν ένα σημαντικό κόστος στη νεότερη γενιά, το οποίο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα προκαλεί μεγάλη αναταραχή στις επιδόσεις των οικονομιών”, λέει ο King.

Και θεωρεί ότι το κίνημα των αγανακτισμένων (Occupy) και οι εξεγέρσεις στο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια, ενδέχεται να αποδειχθούν η αρχή πιο γενικευμένων διαμαρτυριών από τους νέους, οι οποίοι νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν.

Ο King ζητά μια μεγάλη αναμόρφωση των συστημάτων κρατικών δαπανών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κοινωνική αναταραχή. “Θα πρέπει να υπάρξει κάποιας μορφής new deal ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές. Οι αποφάσεις επηρεάζονται περισσότερο από τα συμφέροντα της γενιάς των Baby Boomers και επομένως, υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις προς την υγειονομική περίθαλψη των συνταξιούχων κτλ. Χρειαζόμαστε μια αντιστροφή της τάσης αυτής, για να εστιάσουμε στην προστασία των συμφερόντων των νέων, που είναι η μειοψηφία”, λέει.
Bookmark and Share