Ζημιές σε 300 σπίτια άφησε ο σεισμός στη Φθιώτιδα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ζημιές σε 300 σπίτια άφησε ο σεισμός στη Φθιώτιδα.

 

Αποκλιμακώνεται η σεισμική δραστηριότητα στη Φθιώτιδα αλλά οι σεισμολόγοι εξακολουθούν να παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο προτού καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα.




Μιλώντας...
στην πρωινή εκπομπή του Mega, o σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμος Χουλιάρας σημείωσε ότι ύστερα από ένα έντονο τετράωρο σεισμών που ακολούθησε τον απογευματινό των 4,7 Ρίχτερ, η πορεί απου καταγράφηκε ήταν φθίνουσα.

Ομως, όπως είπε ο κ. Χουλιάρας μετά τον σεισμό μεγέθους 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες, οι δεκάδες μετασεισμοί ήταν μικρότερων μεγεθών και δεν ξεπερνούσαν τα 3,5 Ρίχτερ, τις νυχτερινές ώρες.

Επανέλαβε ότι το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης, και ότι η σεισμική περιοχή από την οποία προήλθε το χθεσινό σεισμικό γεγονός είναι γνωστό, έχοντας δώσει και στο παρελθόν σεισμούς μεγέθους έως 5 Ρίχτερ.

Ερωτηθείς εάν ο σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, ο κ.Χουλάρας εμφανίστηκε επιφυλακτικός λέγοντας ότι οι σεισμολόγοι θα παρακολουθήσουν το φαινόμενο για λίγα ακόμη 24ωρα προτού αποφανθούν.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, μηχανικοί του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας πραγματοποιούν ελέγχους σε σπίτια και κατασκευές.

Από τα έως τώρα στοιχεία, δύο σπίτια έχουν καταρρεύσει στο χωριό Δρυμαία, ενώ 80 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στο χωριό Ρεγγίνι. Οι μηχανικοί υπολογίζουν ότι σε όλη τη Φθιώτιδα τα κτίρια με ζημιές ίσως είναι πάνω από 300.
Bookmark and Share