Δημοσκοπικές ανατροπές έφεραν οι τελευταίες πολιτκές εξελίξεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοσκοπικές ανατροπές έφεραν οι τελευταίες πολιτκές εξελίξεις


Στη νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό Real News, το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου αναδεικνύεται ο μεγάλος χαμένος, έχοντας τη μεγαλύτερη πτώση (άνω του 3%). 
Ωστόσο, παραμένει τρίτο κόμμα.



Την ίδια ώρα, η... μάχη για την πρωτιά αποδεικνύεται σκληρή αλλά η ΝΔ διατηρεί διαφορά 1,2% μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ και είναι το πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα ευρήματα της MRB (σε παρένθεση τα ποσοστά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας):

ΝΔ: 22,2% (από 22%)

ΣΥΡΙΖΑ: 21% (από 20,8%)

Χρυσή Αυγή: 6,8% (από 9,1%)

ΠΑΣΟΚ: 5,5% (από 6,1%)

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,3% (από 5,5%)

ΚΚΕ: 5% (από 5,1%)

ΔΗΜΑΡ: 3,3% (από 3%)

Οικολόγοι Πράσινοι: 1,8% (από 2,1%)

Άλλο κόμμα: 5,6% (από 4,6%)

Την ίδια ώρα, «δεν αποφάσισα» δηλώνει το 10,8%, «δεν θα πάω να ψηφίσω» απαντά το 5,3%, «δεν ξέρω/δεν απαντώ» το 3,8%, ενώ ένα ποσοστό 3,6% επιλέγει «λευκό ή άκυρο». Συνολικά, η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 23,5%.

«Κινδυνεύει η Δημοκρατία από τη Χρυσή Αυγή» λέει το 68%

Για κίνδυνο όσον αφορά τη Δημοκρατία κάνει λόγο το 68% των πολιτών αναφερόμενο στη Χρυσή Αυγή και τη δράση της, την ώρα που ένα 27,3% δείχνει να έχει αντίθετη άποψη.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οκτώ στους δέκα (77,4%) Έλληνες θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή αμαυρώνει την εικόνα της χώρας διεθνώς, ωστόσο υπάρχει έντονη διχογνωμία για το αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου αφού υπέρ τάσσεται το 54,6% και κατά το 32,5%, με ένα ποσοστό 12,9% να μην τοποθετείται.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν, τέλος, δύο πολύ σημαντικά ερωτήματα και οι αντίστοιχες απαντήσεις των πολιτών. Στο ερώτημα «εάν υπάρχει βία και εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα με πολιτικά κίνητρα», απαντά θετικά το 85,4%, ενώ στο ερώτημα για τον κίνδυνο η Ελλάδα να περιέλθει σε κάποια μορφή εμφύλιας σύρραξης, οι απαντήσεις είναι μοιρασμένες με το 49,9% να εκφράζει φόβους για μια τέτοια εξέλιξη και το 45,4% να την αποκλείει.
Bookmark and Share