Η Τουρκία ...πρώτη υποψήφια για κατάρρευση. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η Τουρκία ...πρώτη υποψήφια για κατάρρευση.

 
Η Τουρκία είναι στην κορυφή της λίστας με τις υπό κατάρρευση χώρες καθώς έχει έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο 6% του ΑΕΠ και βραχυπρόθεσμο εξωτερικό χρέος στο 150% των διαθεσίμων ενώ από το 2009 ο δανεισμός έχει ανέβει ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη αναδυόμενη οικονομία.

  • "κλικ" στον πίνακα για μεγέθυνση

Το συμπέρασμα αυτό... του περιοδικού Economist στηρίζεται σε μια συσχέτιση της σχέσης μεταξύ δανεισμού της χώρας από το εξωτερικό σε συνάρτηση με την άνοδο των επιτοκίων που σηματοδοτεί η φυγή κεφαλαίων.

Η ταχεία πιστωτική επέκταση τα χρόνια της ευημερίας σε συνδυασμό με την υποτίμηση του νομίσματος και τη φυγή κεφαλαίων αφήνει τις επιχειρήσεις αυτές εκτεθειμένες.

Ο Economist έχει συνδυάσει τέσσερις σημαντικούς παράγοντες σε ένα δείκτη μέτρησης της ευπάθειας των 26 αναδυόμενων αγορών στην φυγή των κεφαλαίων.

Στον πίνακα οι χρωματικές διαφορές συνιστούν και το βαθμό κινδύνου κάθε οικονομίας.

Η Τουρκία είναι στην κορυφή αυτής της λίστας με ένα έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο 6% του ΑΕΠ και βραχυπρόθεσμο εξωτερικό χρέος στο 150% των διαθεσίμων, καθώς από το 2009 ο δανεισμός έχει ανέβει ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη αναδυόμενη οικονομία.

*Bέβαια αυτό που εντοπίζει τώρα ο economis,t είναι κάτι που όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στο παρασκήνιο των αγορών το έχουν αντιληφθεί εδώ και περίπου δύο χρόνια.Θυμηθείτε αυτό: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/08/blog-post_8673.html .
Στην τελευταία μάλιστα πρόταση της εν λόγω ανάρτησης του Greece Salonika,βάζαμε ένα στοίχημα ...που μάλλον πρόκειται να κερδίσουμε


.
Bookmark and Share