Economist: Στο χείλος της καταστροφής η Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Economist: Στο χείλος της καταστροφής η Ελλάδα

  • Θέμα εβδομάδων να εξαντληθούν τα ταμειακά διαθέσιμα»
  • «Στις 16 Φεβρουαρίου ήταν 18 εναντίον ενός: Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης -ακόμη καιν της Κύπρου- εναντίον της Ελλάδας», γράφει το ξένο μέσο


Κοντά στο χείλος της καταστροφής βρίσκεται η Ελλάδα, όσο δεν... υπάρχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της, προειδοποιεί ο Economist.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το περιοδικό, σε νέο δημοσίευμά του, οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων κατέρρευσαν το βράδυ της Δευτέρας 16/2, την ίδια ώρα που εξαντλούνται σιγά σιγά τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας.

«Στις 16 Φεβρουαρίου ήταν 18 εναντίον ενός: Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εναντίον της Ελλάδας»..., γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει.

«Και αυτό συνέβη για δεύτερη φορά σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Βαρουφάκης, απέρριψε την πρόταση του Eurogroup - που έκανε λόγο για παράταση του μνημονίου - ως παράλογη και απαράδεκτη.

Η συνεδρίαση του Eurogroup - για πολλούς η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία - διεκόπη βιαίως.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup επιμένει να λέει όχι στο πρόγραμμα - γέφυρα που αξιώνει η Ελλάδα, διαμηνύοντας πως το ελληνικό αίτημα είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που προτείνει η Ευρωζώνη:

Το πρόγραμμα - γέφυρα που αξιώνει η Ελλάδα δεν διαφέρει από την παράταση του μνημονίου που προτείνει το Eurogroup.

Aπλά είναι όλα θέμα λέξεων...».

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη δημοφιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας ότι οι Έλληνες παρά το γεγονός αυτό συνεχίζουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο με ηπιότερους ρυθμούς από ότι τον Ιανουάριο του 2015 (προεκλογικά).

«Ο κίνδυνος να εξαντληθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας ολοένα και αυξάνεται.
Είναι κίνδυνος εβδομάδων τελικά και όχι μηνών...», καταλήγει ο Economist.
Bookmark and Share