"Γιατί εξαφανίστηκε ο Γ. Βαρουφάκης;" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

"Γιατί εξαφανίστηκε ο Γ. Βαρουφάκης;"


  • Ως φαίνεται ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχει λείψει στα γερμανικά ΜΜΕ, με την «Handelsblatt» να δημοσιεύει άρθρο και να αναρωτιέται που έχει... χαθεί ο Βαρουφάκης.


Όπως αναφέρει για αρκετές εβδομάδες μονοπωλούσε τα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου, αλλά ως φαίνεται το τελευταίο... διάσημα αποφάσισε να αποχωρήσει από τα φώτα της δημοσιότητας.

Για τη γερμανική εφημερίδα ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης απουσίαζε από την αποστολή που συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο, προκειμένου να συναντήσει την Άγκελα Μέρκελ. Ταυτόχρονα ο κ. Βαρουφάκης ακύρωσε δύο ταξίδια του – προκειμένου να δώσει διαλέξεις – σε Λονδίνο και Βρυξέλλες.

«Ως φαίνεται ο κ. Βαρουφάκης αποφάσισε να περάσει στο... πίσω κάθισμα ή έστω να αποσυρθεί από το επίκεντρο της προσοχής των ΜΜΕ», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ενώ παραθέτει γεγονότα όπως η περίφημη άσεμνη χειρονομία του Έλληνα υπουργού προς τους |Γερμανούς ή τη φωτογράφηση για το Paris Match. Δύο γεγονότα τα οποία μάλλον δεν συνέβαλαν στην καλή έξωθεν εικόνα του κ. Βαρουφάκη.

«Είναι σκληρός. Έχει εξαιρετική αυτοπεποίθηση αλλά ίσως αυτό δεν είναι κάτι που το θέλει η κυβέρνηση ή το χρειάζεται το κόμμα. Αυτό που χρειάζονται είναι κάποιος που μπορεί να αποδώσει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», σχολιάζει ο Σπύρος Οικονομίδης του London School of Economics.

«Πιθανώς ο Βαρουφάκης να αποφάσισε να αποσυρθεί μετά από μία σειρά γκάφες σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων. Η ελληνική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο Βαρουφάκης κατέστρεψε την εικόνα της Ελλάδας, όμως, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν έντονες φήμες ότι θα πρέπει να παραιτηθεί», προσθέτει με τη σειρά του ο Damian MacCon Uladh, ανταποκριτής ξένου ΜΜΕ στην Αθήνα.

Πάντως, συνεχίζει η «Handelsblatt» αρκετοί Έλληνες αντιμετωπίζουν τον κ. Βαρουφάκη ως μία «πνοή φρέσκου αέρα».

«Η κυβέρνηση χρειάζεται απεγνωσμένα χρήματα. Έτσι ο Τσίπρας είδε την αποτυχία του Βαρουφάκη και αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος τα πάντα, προκειμένου να λάβει έστω και ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων έως τον Ιούνιο», εκτιμά ο Θεόδωρος Πελαγίδης, καθηγητής Οικονμίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Bookmark and Share