σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.
"Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Αθήνας και της υπόλοιπης Ευρώπης μπορεί να μην βρίσκονται στο καλύτερό τους σημείο, αλλά υπάρχει κάτι στην Ελλάδα που..προκαλεί με τα θέλγητρά του τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, δηλαδή ο τουρισμός. Και η "κατρακύλα" του ευρώ καθιστά την Ελλάδα το ιδανικό μέρος για διακοπές φέτος".
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του CNBC για τον ελληνικό τουρισμό, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις της Χριστίνας Καλογερά, της διευθύντριας του γραφείου του ΕΟΤ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το 2015 και πιστεύουμε ότι θα είναι μια ακόμα χρονιά επιτυχίας για τον ελληνικό τουρισμό. Ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ αναπτύσσονται με πολλούς νέους επιχειρηματίες να αναλαμβάνουν ενεργό δράση στον τουρισμό», σημείωσε η κα Καλογερά.
«Υπάρχουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα που παρέχονται από ξενοδοχεία και νέα εστιατόρια και μπαρ κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε με το ευρώ σε χαμηλά 11 ετών, αυτή είναι σίγουρα η ιδανική στιγμή να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα», προσθέτει η ίδια.
Το 2013, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κατέφτασαν στην Ελλάδα περίπου 18 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ το Παγκόσμιο Ταξιδιωτικό και Τουριστικό Συμβούλιο (WTTC) αναφέρει πως η συγκεκριμένη βιομηχανία τόνωσε την ελληνική οικονομία (κατά το 2013) με 28,3 δισεκατομμύρια ευρώ – το αντίστοιχο του 16,3% του ΑΕΠ. Οι προβλέψεις είναι πως θα υπάρξει μια αύξηση του 3% κατά το 2014 και αναλόγως αύξηση 3,7% ανά έτος μέχρι το 2024. Συνολικά ο τομέας των υπηρεσιών αντιστοιχεί στο 40% του ελληνικού ΑΕΠ, σύμφωνα με το "World Factbook" της CIA.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της προσφοράς εργασίας κατά 657.000 δουλειές. Ένα στοιχείο αρκετά σημαντικό για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, με υψηλή ανεργία.
Το CNBC φιλοξενεί δηλώσεις της Ντορίτας Σταθοπούλου, διευθύντρια ξενοδοχείου που αναφέρει: «Υπάρχει ήδη πολλή εργασία για εμάς. Είναι η περίοδος τέτοια, αν και ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο είδαμε πως τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά το 2015. Επί παραδείγματι: έχουμε 92% πληρότητα για τον Μάιο και 80% για τον Ιούνιο. Κι αν είμαστε γεμάτοι εμείς, θα είναι και τα διπλανά ξενοδοχεία. Όλα τα ξενοδοχεία βλέπουν τη ζήτηση να είναι καλύτερη. Η πτώση του ευρώ, σαφώς, έχει επηρεάσει θετικά».
Για την κα. Σταθοπούλου η ανησυχία για τις εξελίξεις είναι εδραία: «Προσωπικά ανησυχώ για τη διάσωσή μας. Εάν δεν θα είμαστε μέλος της Ευρωζώνης, θα αντιμετωπίσουμε ισχυρή αστάθεια, έστω και αν μακροπρόθεσμα η επιστροφή στη δραχμή ωφελήσει τον τουρισμό.Είναι η Νο 1 βιομηχανία μας. Είμαστε απεγνωσμένοι για δουλειά. Πέρυσι προσλάβαμε 15 περισσότερα άτομα. Υπάρχει πολύ κόσμος που στηρίζεται στον τουρισμό – από εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, μέχρι μπάρμεν, καθαριστές και ταξιτζήδες. Είναι πολύ σημαντική βιομηχανία για εμάς».