Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

  • Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, μετέδωσε ειδησεογραφικό πρακτορείο που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

"Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μια σειρά από... βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και (εκρηκτικούς) μηχανισμούς, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ.

Νωρίτερα, και σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, οι τζιχαντιστές σε μήνυμά τους υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι τρομοκράτες απειλούν για περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη, σύμφωνα με το δίκτυο terrormonitor.org.

"Να περιμένετε και άλλες βόμβες και άλλους νεκρούς. Σύντομα και στην Γερμανία. Τι χαρά να εκρήγνυται το κεφάλι ενός άπιστου. Μετά τις βόμβες, να περιμένετε τους στρατιώτες μας με τα Καλάσνικοφ. Να περιμένετε κι άλλους νεκρούς. Εσείς βομβαρδίζετε την Ανατολή, εμείς βομβαρδίζουμε τη Δύση".

Οι μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου αναφέρουν ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός μαχητών του Ισλαμικού Κράτους -που έχουν εκπαιδευτεί στη Συρία- στην Ευρώπη, με αποστολή τους να εξαπολύσουν επιθέσεις.

Οι τζιχαντιστές υπολογίζονται ανάμεσα σε 50 και 100.
Bookmark and Share