Βρυξέλλες: Φωτογραφία με τους δράστες της επίθεσης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Βρυξέλλες: Φωτογραφία με τους δράστες της επίθεσης


  • Μία φωτογραφία όπου φέρονται να απεικονίζονται οι δύο δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών έδωσε στη δημοσιότητα η βελγική ενημερωτική ιστοσελίδα dhnet.be.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, οι...κάμερες παρακολούθησης έχουν συλλάβει εικόνες των υπόπτων τρομοκρατών πριν από την επίθεση που παρέσυρε στο θάνατο 14 ανθρώπους στο αεροδρόμιο Zaventem.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εικόνα προέρχεται από τις κάμερες του αεροδρομίου, λίγα λεπτά προτού πυροδοτηθούν τα εκρηκτικά που προκάλεσαν την πολύνεκρη έκρηξη.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, συνεπώς εκτιμάται ότι οι άνδρες πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους.

Στο αεροδρόμιο εντοπίστηκαν δύο Καλάσνικοφ και ένα όπλο, καθώς επίσης μία ζώνη παγιδευμένη με εκρηκτικά.

Νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει δύο φωτογραφίες υπόπτων για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

Όπως επίσης έγινε γνωστό, δύο άνδρες έχουν συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές του Βελγίου.

Όπως μεταδίδει η βρετανική Telegraph, βασικοί ύποπτοι για το αιματοκύλισμα θεωρούνται δύο άντρες: οι Νατζίμ Λααχράουι και Μοχάμεντ Αμπρινί.

Πρόκειται για δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι και για τις επιθέσεις του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο.

Τόσο ο Λααχράουι όσο και ο Αμπρινί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, καθώς δεν εντοπίστηκαν κατά τις τελευταίες επιδρομές της αστυνομίας στο Βέλγιο, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι δύο άνδρες ενδέχεται να βιάστηκαν να εξαπολύσουν τις επιθέσεις, φοβούμενοι ότι κατά την ανάκριση ο Αμπντεσλάμ θα αποκάλυπτε την κρυψώνα τους.

Ο Λααχράουι, ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπντεσλάμ.

Ο Αμπρινί, 30χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής, είχε συναντηθεί με τον Αμπντεσλάμ πριν τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.
Bookmark and Share