Tουλάχιστον 34 νεκρούς και 186 τραυματίες αφήνουν πίσω οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Tουλάχιστον 34 νεκρούς και 186 τραυματίες αφήνουν πίσω οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες

  • Παγκόσμιο σοκ προκαλεί το νέο, πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην "καρδιά" της Ευρώπης: Συνολικά υπάρχουν 34 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί στο κεντρικό αεροδρόμιο (14 νεκροί) των Βρυξελλών και σε βαγόνι του μετρό (20 νεκροί), στη βελγική πρωτεύουσα. 
  • Οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 186.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επιβεβαίωσε ότι...Type Your Post Summary Here πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, ενώ την ευθύνη του χτυπήματος ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Το πρακτορείο Belga αναφέρει ότι -στο αεροδρόμιο- πριν τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ κάποιος φώναξε στα αραβικά.

Σύμφωνα με το RTBF, στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου βρέθηκαν ένα όπλο και δύο καλάσνικοφ.

Ελεγχόμενες εκρήξεις μέσα στο αεροδρόμιο. Επρόκειτο για ζώνη παγιδευμένη με εκρηκτικά που εντοπίστηκαν.

Το μεσημέρι συνελήφθησαν δύο ύποπτοι στις Βρυξέλλες, ενώ έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ύποπτος και σε σταθμό του τρένου στην Ολλανδία, προσερχόμενος από τις Βρυξέλλες, έχοντας ως προορισμό το αεροδρόμιο του Σίπχολντ.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές, αναφέρουν ότι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή των Βρυξελλών για τον εντοπισμό προσώπων που είναι ύποπτα ότι συνδέονται με τις επιθέσεις.

Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι περιπολίες της αστυνομίας στους δρόμους, ενώ συνεχείς είναι οι πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από το κέντρο της πόλης.

Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών: Όλοι να μείνουν μέσα, πιθανή απειλή - Ελέγχεται ύποπτο δέμα.

Το μεσημέρι εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός στη Λιέγη.

Στο Βέλγιο οι αρχές κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος.
Bookmark and Share