Στα 3 εκατ. οι υπογραφές για το δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Στα 3 εκατ. οι υπογραφές για το δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία


  • Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των Βρετανών που υπογράφουν την ηλεκτρονική αίτηση για την διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, ώστε να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε.

Συγκεκριμένα.... μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2.780.000 υπογραφές, τις τελευταίες δύο μέρες.

Σημειώνεται ότι για να εισαχθεί το ζήτημα σε συζήτηση στη Βουλή, απαιτούνται μόλις 100.000 υπογραφές, ενώ παράλληλα, η κυβέρνηση υποχρεούται να απαντήσει σ' όλα τα αιτήματα, τα οποία έχουν συγκεντρώσει πάνω από 10.000 υπογραφές.

Η προθεσμία για τη συγκέντρωση των υπογραφών ολοκληρώνεται την Τρίτη, με τους ιθύνοντες της πρωτοβουλίας να εκτιμούν ότι έως τότε, είναι πιθανόν να έχει συγκεντρωθεί ο αριθμός των 5.000.000 υπογραφών.

Το όλο εγχείρημα προήλθε έπειτα από την κίνηση 100.000 κατοίκων του Λονδίνου να ζητήσουν από τον δήμαρχο της πόλης να κηρύξει την ανεξαρτησία της βρετανικής πρωτεύουσας και να αξιώσει την ένταξή της στην Ε.Ε.

Στην αίτηση, καλείται η κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, εάν το αποτέλεσμα της εξόδου ή της παραμονής είναι μικρότερο του 60% και η συμμετοχή δεν υπερβαίνει το 75%, τότε να κρίνεται αναγκαία η επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Η πλειονότητα των υπογραφών, όπως ήταν αναμενόμενο, προέρχεται από τα μεγάλα αστικά κέντρα και το Λονδίνο.