Ερντογάν: Οι πολίτες θέλουν επαναφορά της θανατικής ποινής και πρέπει να τους ακούσουμε... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ερντογάν: Οι πολίτες θέλουν επαναφορά της θανατικής ποινής και πρέπει να τους ακούσουμε...

  • «Οι πολίτες της Τουρκίας θέλουν επαναφορά της θανατικής ποινής και οι κυβερνώντες πρέπει να τους ακούσουν» ανέφερε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν διαμηνύσει ότι μία τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.


«Τι λένε οι Τούρκοι σήμερα» διερωτήθηκε ο...Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, «θέλουν την επαναφορά της θανατικής ποινής και εμείς ως κυβέρνηση πρέπει να τους ακούσουμε, δεν μπορούμε να πούμε 'όχι δεν μας νοιάζει'» είπε.
Ερωτηθείς για τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα μείνει πιστή στις υποχρεώσεις της, ωστόσο, ο ίδιος αμφιβάλλει κατά πόσο η Ε.Ε. τηρεί τις δικές της.

Απ' την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας του συμφώνησαν πως είναι ανάγκη να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος.
«Όλα τα μεγάλα κόμματα είναι έτοιμα για να αρχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε ένα νέο Σύνταγμα», είπε ο Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου στο ζήτημα αυτό.
Η πρόθεση όλων των κομμάτων είναι πλέον να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, συνέχισε ο Γιλντιρίμ, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στο ζήτημα αυτό η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα μέσα ενημέρωσης πλέον συμφωνούν, εκτίμησε.
Η στρατοχωροφυλακή και το λιμενικό σώμα, που τελούσαν υπό τη διοίκηση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, θα αναφέρονται στο εξής στο υπουργείο Εσωτερικών, είπε ακόμη ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους.
Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι εάν η Τουρκία εφαρμόσει τη θανατική ποινή, η Ε.Ε. θα σταματήσει αμέσως την ενταξιακή διαδικασία.
Bookmark and Share