«Άγνωστοι ένοπλοι ένστολοι εμφανίστηκαν στο νησί» λένε οι κάτοικοι της Ψερίμου.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

«Άγνωστοι ένοπλοι ένστολοι εμφανίστηκαν στο νησί» λένε οι κάτοικοι της Ψερίμου..


  • Υποψίες για τούρκους κομάντο-πραξικοπηματίες.


Διαψεύδουν πηγές του Λιμενικού τις πληροφορίες περί επιχείρησης στην Ψέριμο για τον εντοπισμό τούρκων κομάντο που φέρονται να διέφυγαν από την Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Την ίδια ώρα, ωστόσο... ο τουρκικός Τύπος παρουσιάζει σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματά του τις χθεσινές αναφορές σε ελληνικά ΜΜΕ που έκαναν λόγο ότι κάτοικοι του νησιού είδαν εκεί άγνωστους ένστολους ή κι άκουσαν πυροβολισμούς.

Και σήμερα, Πέμπτη, οι νησιώτες επιμένουν ότι στον τόπο τους «κάτι έγινε» το τελευταίο διήμερο. «Από προχθές το βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα μέχρι και χθες γύρω στις 3 το μεσημέρι, ελικόπτερα πετούσαν συνεχώς, ανά 20-30 λεπτά, από πάνω μας, ενώ και σκάφη του Λιμενικού τριγυρνούσαν εδώ χθες και προχθές. Χθες, πάλι, στρατιώτες μας πήραν τα όρη και τα βουνά ψάχνοντας…» περιγράφει στο in.gr η Ειρήνη Κεχαγιά που διατηρεί καφενείο στην Ψέριμο.

Όλα αυτά, όπως λέει, έγιναν, «από την ώρα που δυο-τρεις ντόπιοι ενημέρωσαν τις αρχές ότι αργά το βράδυ της Τρίτης είδαν από απόσταση καμιά δεκαριά ένοπλους ένστολους, σαν άνδρες ειδικών δυνάμεων, παραταγμένους στη σειρά, σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό. Διέκριναν και το φως από τα όπλα τους, ενώ και εμείς είδαμε φουσκωτά στο νησί μας αυτές τις μέρες…» αναφέρει η κ. Κεχαγιά.
Bookmark and Share