Έτινγκερ: Το προσφυγικό κρίνεται στις Βρυξέλλες, δεν προαναγγέλλεται στο Βερολίνο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Έτινγκερ: Το προσφυγικό κρίνεται στις Βρυξέλλες, δεν προαναγγέλλεται στο Βερολίνο

  • Το προσφυγικό «είναι ένα θέμα το οποίο κρίνεται στις Βρυξέλλες και δεν προαναγγέλλεται στο Βερολίνο» τονίζει ο Επίτροπος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Westfälische.

Ο Επίτροπος επισημαίνει ότι...οι Βρυξέλλες θα πρέπει να υποστηρίξουν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορά της. «Η συνθήκη του Δουβλίνου είχε ως βάση την άφιξη μερικών χιλιάδων προσφύγων. Με 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες ετησίως όμως, οι χώρες αυτές επιβαρύνονται υπερβολικά», αναφέρει.
Αναφερόμενος στη δυναμική της Ευρώπης, ο Γκίντερ Έτινγκερ αναγνωρίζει ότι η Ένωση μειονεκτεί σε σχέση με την Ασία και τις ΗΠΑ. «Σε αυτό το θέμα πρέπει να βελτιωθούμε. Πρέπει να προπονηθούμε καλύτερα. Είναι όπως στον αθλητισμό. Περισσότερη προπόνηση, ταχύτητα, συντονισμός και αλλαγή της μπάλας. Όταν είναι κάτω η Σάλκε, πάνω η Μπάγιερ Μονάχου και ανεβαίνει η Στουτγκάρδη, ξέρουμε πως οφείλεται στην καλύτερη απόδοση της ομάδας, την ταχύτητα και το ομαδικό παιχνίδι. Με δυο λόγια πρέπει να αντιγράψουμε τη Μπάγιερ», αναφέρει.
Bookmark and Share