Thomsen: Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Thomsen: Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα

  • Το ΔΝΤ έχει κανόνες.

"Το ΔΝΤ έχει κανόνες.Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα», δήλωσε σε...συνομιλητές του στην Ουάσινγκτον ο P. Thomsen, σύμφωνα με την "Realnews".
Μάλιστα, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η Γερμανία θα αποφασίσει αν θέλει την επιστροφή μας στο πρόγραμμα ή όχι».
Όπως αναφέρει η Real News, η αίσθηση που αποκόμισαν οι συνομιλητές του κ. Thomsen, είναι ότι στο Ταμείο παραμένουν "αποστασιοποιημένοι" με τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και δίνουν ελάχιστες πιθανότητες το ΔΝΤ να επιστρέψει με χρηματοδότηση- παρά την επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας – κάτι που βάση της συμφωνίας θα πρέπει να αποφασιστεί μέχρι το τέλος του 2016.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, δύο επιλογές υπάρχουν στον ορίζοντα: Ή θα πρέπει να γίνει μια ελάφρυνση του χρέους ώστε να επιστρέψει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ή η καγκελάριος Α. Merkel θα πρέπει να πείσει το γερμανικό κοινοβούλιο ότι η παρουσία του Ταμείου δεν είναι πλέον απαραίτητη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News, ο P. Thomsen και D. Velculescu ενημέρωσαν πρόσφατα τα ανώτατα κλιμάκια του ΔΝΤ – μετά και την “ακτινογραφία” της ελληνικής οικονομίας που έκαναν πρόσφατα οι τεχνοκράτες του Ταμείου στα πλαίσια του άρθρου 4 - για τις χαμηλές προσδοκίες τους σχετικά με την ανάκαμψή της.
Bookmark and Share