Ξαναφέρνουν τον Καλογρίτσα! - Επιχειρούν και πάλι "μαύρο" σε Mega και Epsilon.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ξαναφέρνουν τον Καλογρίτσα! - Επιχειρούν και πάλι "μαύρο" σε Mega και Epsilon..

http://greece-salonika.blogspot.com/2016/10/mega-epsilon.html
  • Ανεπίδεκτη μαθήσεως και ανίκανη να διαχειριστεί αλλά και να παραδεχθεί την ήττα της φαίνεται η κυβέρνηση κρίνοντας απ'το νέο σχέδιο νόμου που προτίθεται να κατεβάσει την ερχόμενη εβδομάδα για τις τηλεοπτικές άδειες.
  • Νέες προσφυγές στο ΣτΕ αναμένονται εάν η νομοθετική ρύθμιση κατατεθεί όπως την περιέγραψαν ήδη κυβερνητικά στελέχη.


 «Σεισμό» στο.. πολικό σκηνικό έφερε η χθεσινοβραδινή απόφαση του ΣτΕ , με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339/2015 (νόμος Παππά), με τις εξελίξεις να «τρέχουν» και να είναι δύσκολο να προσδιοριστούν.

Η κυβέρνηση η οποία «υποδέχθηκε» με οργή την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, αλλά και του αρμοδίου υπουργού Νίκου Παππά, υπογράμμισε ότι θα σεβαστεί την απόφαση των δικαστών αλλά παρόλα αυτά την χαρακτήρισαν άδικη και πως παρατείνει το καθεστώς ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο.
Την ίδια στιγμή η κ. Γεροβασίλη ανακοίνωσε πως την Δευτέρα θα καταθέτει νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή με την οποία θα χαρακτηρίζει «προσωρινούς αδειούχους» και τις οκτώ εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, εφόσον όμως δεχθούν να πληρώσουν ένα ενδεικτικό τίμημα κατοχής της τηλεοπτικής συχνότητας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται στα επτά εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. [Διαβάστε εδώ περισσότερα για την απόφαση του ΣτΕ]

Επιστρέφει ο Καλογρίτσας αλλά όχι MEGA και EPSILON!

Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και από τις πρώτες αντιδράσεις της κυβέρνησης χθες το βράδυ, το Μέγαρο Μαξίμου ανέμενε αυτήν την απόφαση και γι’ αυτό είχε ήδη προετοιμάσει την πρώτη γραμμή της πολιτικής της άμυνας.

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, η Ολγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσαν οτι θα κατατεθεί νομοθετική πρωτοβουλία στην Βουλή, με την οποία θα χορηγούνται βεβαιώσεις λειτουργίας (προσωρινές άδειες) σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αλλά όχι και σε εκείνους που αποκλείστηκαν γιατί δεν πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις.

«Θα είναι μια ρύθμιση – γέφυρα που θα τακτοποιεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο μέχρι να διαβάσουμε το σκεπτικό της απόφασης και συντάξουμε νέο νόμο» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην συνεχιστεί το «τζάμπα» και η «αεροπειρατεία» στα κανάλια.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας, για να λάβουν προσωρινή άδεια οι οκτώ εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν (για αριθμό απασχολουμένων, υποδομές και πρόγραμμα) και να καταβάλουν ένα προσωρινό τίμημα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα καθοριστεί στα επτά εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Εφόσον λοιπόν καταβάλλουν και το τίμημα αυτό, δικαίωμα προσωρινής λειτουργίας θα έχουν άμεσα οι τέσσερις εταιρείες που επικράτησαν στον διαγωνισμό (ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΪ, ALTER EGO και DIMERA), οι τρεις που πρόσφεραν χαμηλότερα ποσά (ALPHA, STAR και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ), αλλά και και η εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα που πλειοδότησε αλλά αποκλείστηκε μετά τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων.

Αντιθέτως δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν προσωρινή άδεια οι σταθμοί MEGA ,EPSILON και ART που αποκλείστηκαν για τυπικούς λόγους από τον διαγωνισμό!!
Bookmark and Share