Πρόγραμμα για 10.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Πρόγραμμα για 10.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

  • Θα αφορά ηλικίες από 30 έως 49 ετών και θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους είναι εκτός εργασίας πάνω από 12 μήνες.

Μέσα στο... προσεχές διάστημα αναμένεται να βγει η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα που αφορά 10.000 ανέργους, ηλικίας 30-49 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λίστες με τους επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχουν σχεδόν καταρτιστεί και, όταν ολοκληρωθούν, θα βγει και η προκήρυξη του διαγωνισμού. Προτεραιότητα θα δοθεί σε περιπτώσεις μακροχρόνια ανέργων (πάνω από 12 μήνες), χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ανεργία λιγότερο από έναν χρόνο.

Το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και διά βίου Μάθηση 2014 -2020 (ΕΠ ΑΝΑΔ ΕΔΒΜ)» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σε νέες θέσεις

Το πρόγραμμα θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα, για την πρόσληψη άνεργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του για χρονικό διάστημα τριών έως και 12 μηνών και στο ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων για διάστημα άνω των 12 μηνών).

Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, καθώς και στο ΠΣΚΕ. Σημειώνεται ότι για κάθε αίτηση που υποβάλλει η επιχείρηση χρειάζεται ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης και στα δύο πληροφοριακά συστήματα (ΟΠΣ και ΠΣΚΕ) τόσο για την έδρα της όσο και για καθένα από τα υποκαταστήματά της, στα οποία επιθυμεί να απασχολήσει τους ωφελουμένους.
Bookmark and Share