Αίσιο τέλος για την 15χρονη Μαρία που είχε εξαφανιστεί από τον Εύοσμο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Αίσιο τέλος για την 15χρονη Μαρία που είχε εξαφανιστεί από τον Εύοσμο


Όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού», πολίτες ανέφεραν ότι είδαν την ανήλικη να... επιβιβάζεται σε αστικά λεωφορεία.

Η επίσημη ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» αναφέρει:

Στις 23 Νοεμβρίου βρέθηκε η Δοντάκη Μαρία, 15 ετών, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 23/11/16 από την περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Η Μαρία είναι καλά στην υγεία της.

Καταλυτικό ρόλο στην εύρεση της Μαρίας έπαιξε η άμεση κινητοποίηση των ευαισθητοποιημένων πολιτών, οι οποίοι αμέσως μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού επικοινώνησαν με την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» και ενημέρωσαν ότι είδαν την ανήλικη να επιβιβάζεται σε αστικά λεωφορεία. Άμεσα επικοινωνήσαμε με τον ΟΑΣΘ και μεταφέραμε τις παραπάνω πληροφορίες στον Επόπτη, κύριο Μπαλτατζή, ο οποίος έδωσε σήμα σε όλους τους οδηγούς των αστικών λεωφορείων, με αποτέλεσμα η Μαρία να εντοπιστεί μέσα σε ένα από αυτά.

Καθώς είναι πολύ σημαντικό να μη διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση ή την εύρεση ενός παιδιού, γίνεται επιβεβαίωση και διασταύρωση της πληροφορίας με τους επίσημους φορείς και εν συνεχεία έγκαιρα και έγκυρα δημοσιοποιούμε τις αξιόπιστες πληροφορίες.

Τέλος, να αναφερθεί η σημαντική συμβολή των Εθελοντικών Ομάδων ΕΟΔ Θεσσαλονίκης, ΟΦΚΑΘ Θεσσαλονίκης και Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι οποίοι από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν για την αναζήτηση της ανήλικης.

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» βρίσκεται κοντά στη Μαρία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητά της, αλλά και να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στην οικογένειά της.
Bookmark and Share