«Παγώνουν» οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

«Παγώνουν» οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

  • Στο -απίθανο- οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαπίστωσαν μετά από 10 μήνες διαβουλεύσεων πως ...δεν είχαν αρκετό χρόνο για να υπολογίσουν και να προσαρμόσουν τις νέες τιμές.
  • ''Προσεχώς" και οι -όποιες- αποφάσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης


Οι εκπτώσεις αφορούσαν μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα... παλαιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά άνω των 2.000 κυβικών
Το ενδεχόμενο να μην ισχύσουν τελικά οι αλλαγές που σχεδιάζονταν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών θεωρείται "αμφίβολη", λόγω πίεσης χρόνου (παρά τους 10 και πλέον μήνες διαβουλεύσεων..), η εφαρμογή των εκπτώσεων, τις οποίες είχε εισηγηθεί ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφων Αλεξιάδης.
Οι εκπτώσεις αφορούσαν μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά άνω των 2.000 κυβικών.
Παράλληλα, το ζήτημα θέμα των αλλαγών στο επίδομα θέρμανσης, που προβλέπει την ανακατανομή των ποσών επιδότησης ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες ακόμα και εντός του ίδιου νομού, θα ξεκαθαρίσει εντός των επομένων ημερών.
Όπως αναφέρουν οι πηγές, «οι αλλαγές θα προχωρήσουν στον βαθμό όπου μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο».
Αναφορικά με το αίτημα διαφόρων φορέων για κατάργηση ή αναβολή των επικείμενων αυξήσεων ( από 1η Ιανουαρίου) στον ΕΦΚ στα τσιγάρα, η ίδια πηγή απέκλεισε κατηγορηματικά να μην εφαρμοστούν.
Συμπλήρωσε όμως ότι σταδιακά, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι όσο αυξάνονται τα έσοδα, οι έμμεσοι φόροι να μειώνονται.
Bookmark and Share