Σε ποια χώρα σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι από selfies; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Σε ποια χώρα σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι από selfies;

 

  • Ο θάνατος την ώρα που κάποιος βγάζει selfie έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικός κίνδυνος.


Πολλοί διακινδυνεύουν τις ζωές τους, σκαρφαλώνοντας σε... πολύ ψηλά σημεία ή κάνοντας επικίνδυνα ακροβατικά, προκειμένου να τραβήξουν μία εντυπωσιακή selfie, η οποία θα μαζέψει πολλά likes.

Όπως η περίπτωση της φωτογραφίας, για παράδειγμα..

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon University και το Indraprastha Institute of Information στο Δελχί, ο αριθμός όσων χάνουν την ζωή τους λόγω των social media αυξάνονται ανησυχητικά. Το MIT Technology Review εκτιμά μόνο πέρσι ο αριθμός των selfies που «ανέβηκαν» στο Google Photos, άγγιξαν τα 24 δισεκατομμύρια. Ο αριθμός των θανάτων, λόγω επικίνδυνων selfies, αυξήθηκε από 15 το 2014 σε 73, για τους πρώτους μόλις 8 μήνες του 2016.

Οι επιστήμονες, διερεύνησαν σε ποιες χώρες συνέβησαν οι περισσότεροι θάνατοι και διαπίστωσαν ότι στην Ινδία 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τον Μάρτιο του 2014 έως και τον Σεπτέμβριο του 2016, από τους συνολικά 127 θανάτους που προήλθαν από selfies.
Δεύτερη στην λίστα βρίσκεται το Πακιστάν, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Ρωσία.

Όπως αναφέρει ο ένας από τους ερευνητές στην Ινδία υπάρχει η πεποίθηση ότι να ποζάρεις μαζί με κάποιον φίλο ή σύντροφο πάνω ή δίπλα στις γραμμές του τρένου θεωρείται ρομαντικό ή σημάδι ότι η φιλία πρόκειται να κρατήσει.
Bookmark and Share