Επέκταση του Μουντιάλ από 32 σε 48 ομάδες αποφάσισε η FIFA - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Επέκταση του Μουντιάλ από 32 σε 48 ομάδες αποφάσισε η FIFA


  • Την επέκταση του Μουντιάλ από 32 σε 48 ομάδες από το 2026 επικύρωσε σήμερα το Συμβούλιο της FIFA, κατόπιν συμφωνίας των κορυφαίων παραγόντων παγκοσμίως, δημιουργώντας μια αμφιλεγόμενη διοργάνωση με περισσότερους αγώνες και χαμηλότερη ποιότητα, σύμφωνα με τους επικριτές της ιδέας αυτής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIFA, το..Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει 16 γκρουπ των 3 ομάδων, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μετά τη σύσκεψη του Συμβουλίου της FIFA.

Ηδη, από την Κυριακή οι εκπρόσωποι των ηπειρωτικών συνομοσπονδιών συμφώνησαν για τη διόγκωση των ομάδων του τουρνουά κατά 50%, με 80 ματς αντί των 64 που θα έχουν τα τελικά έως και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022. Ωστόσο, το σχέδιο που εγκρίθηκε τελικά από το ανώτατο εκτελεστικό όργανο της FIFA προβλέπει τη διατήρηση της διάρκειας του Μουντιάλ σε 32 μέρες, «στριμώχνοντας» περισσότερους αγώνες στις ίδιες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το σχέδιο προβλέπει ακόμα να μην υπάρχουν ισοπαλίες στους ομίλους, αλλά τα ισόπαλα ματς να πηγαίνουν στη διαδικασία των πέναλτι, δίνοντας έτσι έξτρα κίνητρο σε κάθε αγώνα.
Bookmark and Share