Επιβεβαιώνει ο Καμμένος τον σχεδιασμό για αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Επιβεβαιώνει ο Καμμένος τον σχεδιασμό για αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών

  • Η ύπαρξη σκέψεων όχι μόνο για αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών τύπου F16, αλλά και για αγορά άλλων τύπου F35, επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή, διά στόματος του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Ειδικότερα... ο κ. Π.Καμμένος, με αφορμή ερώτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ.Θεοχαρόπουλου, ανέφερε πως έχει ήδη διαβιβαστεί στις ΗΠΑ σχετικό διπλό αίτημα από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών, και αναμένεται απάντηση τόσο για το κόστος όσο και για την διαθεσιμότητα εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς.

Στον απόηχο, πάντως, των ενστάσεων που καταγράφηκαν με έντονο τρόπο και αιχμή τον κ. Ν.Φίλη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο ενδεχόμενο νέων κοστοβόρων εξοπλιστικών προγραμμάτων εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης, ο πρόεδρος των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ υποστήριξε πως κάθε ενέργεια πριν δρομολογηθεί θα τύχει της έγκρισης της Βουλής.

Για την μεν αναβάθμιση των υπαρχόντων μαχητικών θα ενημερωθεί η Επιτροπή Εξοπλισμών, και αφού συζητηθεί εκεί θα «περάσει» και από το ΚΥΣΕΑ, ενώ για την δε αγορά νέων, θα αποφασίσει η εθνική αντιπροσωπεία. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, η κυβέρνηση πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης θα έχει διασφαλίσει την ύπαρξη κονδυλίων
Bookmark and Share