400 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, μετά το τραγικό δυστύχημα με την Πόρσε - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

400 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, μετά το τραγικό δυστύχημα με την Πόρσε

  • Ελεγχοι της Τροχαίας στο ίδιο σημείο ανέδειξαν την ασυδοσία και την «αφασία» των οδηγών.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ 400 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα (κάποιες κοντά και στα 200 χιλιόμετρα την ώρα) δόθηκαν από την Τροχαία στο σημείο (στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας) όπου... υπήρξε το τραγικό ατύχημα με τους τέσσερις νεκρούς, τις επόμενες ημέρες του τραγικού συμβάντος!

Αυτό το εντυπωσιακό στοιχείο για την αδιαφορία, την ασυδοσία την "αφασία" και το έλλειμμα αίσθησης κινδύνου των οδηγών προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας που αναζήτησε τις τελευταίες ημέρες «Το Βήμα».

Το δυστύχημα της 26ης Φεβρουαρίου, με την ανεξέλεγκτη λόγω υπερβολικής ταχύτητας και φθαρμένου ελαστικού Πόρσε που σκόρπισε τον θάνατο μέσα στο πάρκινγκ, συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Ακολούθησαν χιλιάδες αναφορές σε ΜΜΕ για τα επακόλουθα της υπερβολικής ταχύτητας, για τα ανεξέλεγκτα αυτοκίνητα κλ.π.

Πολλοί πίστεψαν ότι η τρομακτική σκηνή του ατυχήματος και ο θόρυβος που προκλήθηκε μετά από αυτό, θα λειτουργούσε ως «φόβητρο» και αποτρεπτικός παράγοντας για τους οδηγούς που διέρχονταν τουλάχιστον από το ίδιο σημείο…

Ομως οι έλεγχοι της Τροχαίας τις επόμενες ημέρες με «μπλόκα» κοντά στο σημείο της τραγωδίας - στοιχεία μέχρι προσφάτως - διέψευσαν αυτές τις εκτιμήσεις. Κι αυτό γιατί ανέδειξαν 400 οδηγούς να περνούν με υπερβολική ταχύτητα! Σημειώνεται ότι στην ίδια χρονική διάρκεια, πριν το ατύχημα, είχαν κοπεί μόνο 38 κλήσεις για ταχύτητα άνω του ορίου που σε εκείνο το σημείο είναι 120 χιλιόμετρα την ώρα. Με συνεκτίμηση βεβαίως ότι οι σχετικοί έλεγχοι αυξήθηκαν μετά το δραματικό συμβάν…

Με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Τροχαίας να προσθέτουν ότι «πράγματι σ' εκείνο το σημείο υπάρχει μια μεγάλη ευθεία και μεγάλου ύψους διαχωριστικό που υποβοηθά στην ανάπτυξη ταχύτητας. Ολοι όμως είδαν το ατύχημα με την Πόρσε και που μπορεί να οδηγήσει αυτό». Συμπληρώνοντας ότι είναι «αχαρακτήριστη η συμπεριφορά πολλών οδηγών» και μιλώντας «για παθήματα που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν γίνονται μαθήματα».
Bookmark and Share