Στα χέρια του Β.Μαρινάκη ο ΔΟΛ - Συμπόρευση με Σαββίδη στο Mega! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Στα χέρια του Β.Μαρινάκη ο ΔΟΛ - Συμπόρευση με Σαββίδη στο Mega!

 • Ο επιχειρηματίας προσέφερε 22.892.000 ευρώ και απέκτησε το ΔΟΛ
 • Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε 11 εκατ. ευρώ 
 • Η κυπριακή εταιρεία Vegata προσέφερε 21 εκατ. ευρώ 

  • Απίθανο σχήμα στο ΔΣ του Mega: Μαρινάκης και Σαββίδης καλούνται πλέον να συνυπάρξουν στο ίδιο τραπέζι  ...υπό τη σκέπη του Γ.Βαρδινογιάννη!

  Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε τη.. μεγαλύτερη προσφορά για την εξαγορά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες,μετά το άνοιγμα των προσφορών προκύπτει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσέφερε 22.892.000 ευρώ για να αποκτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης του ΔΟΛ, δηλαδή τις εφημερίδες «το Βήμα», «τα Νέα», τις ιστοσελίδες τους, τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 και ποσοστό 22,11% του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel.

  Η προσφορά που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΔΟΛ ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ. Η κυπριακή εταιρεία Vegata προσέφερε 21 εκατ. ευρώ. Η τέταρτη προσφορά προήλθε από βρετανική εταιρεία στην οποία συμμετέχει με μικρό ποσοστό ο επιχειρηματίας Ρόδολφο Οντόνι της Centric Media.

  Για τα ακίνητα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη η μεγαλύτερη προσφορά έγινε κατά πληροφορίες από την Alpha Bank που δίνει 3.780.000 ευρώ και φαίνεται ότι πλειοδοτεί.

  Τι πήρε ο Β.Μαρινάκης.

  Ο εφοπλιστής Β.Μαρινάκης μεταξύ άλλων αποκτά:

  ***To 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL
  ***Τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.
  ***Τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR
  ***Τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM
  ***To 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”
  ***Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”

  Πρέπει να σημειωθεί οτι ένα ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών, ενώ η μόνη υποχρέωση που θα έχει ο νέος αγοραστής, θα είναι το κόστος συντήρησης των μέσων ενημέρωσης που θα θελήσει να διατηρήσει, αλλά και η εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού που έχουν οι εταιρείες ΑΡΓΟΣ και IRIS.


  Tι θα γίνει με το Mega.

  H εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια απ΄τις πιο ενδιαφέρουσες όσο και περίεργες επιχειρηματικές συμπράξεις που έχει δει η χώρα τα τελευταία χρόνια,καθώς δυο ορκισμένοι εχθροί αλλά και πολύ επιτυχημένοι επιχειρηματίες σε διαφορετικά πεδία,Μαρινάκης και Σαββίδης, καλούνται να συνυπάρξουν σε ένα κορυφαίο μμε,το Mega,μαζί με τον Φ.Μπόμπολα και όλοι μαζί ...υπό τη σκέπη της πλέον ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας της χώρας, αυτή του κ.Γ.Βαρδινογιάννη.

  Το μετοχολόγιο του Mega πλέον αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ως εξής:
  Οικογένεια Βαρδινογιάννη (33%),
  Βαγγέλης Μαρινάκης (21,1%),
  Ιβάν Σαββίδης (19,6%)
  και Φώτης Μπόμπολας (13%)

  Όλα τα παραπάνω βέβαια εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις και επικυρωθεί από το δικαστήριο η προσφορά του κ.Μαρινάκη
  *Οι εργαζόμενοι πάντως παραμένουν απλήρωτοι...
  Bookmark and Share