Ποιος θα κέρδιζε σε έναν πόλεμο ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Ποιος θα κέρδιζε σε έναν πόλεμο ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας;

  • Αν ξεχάσουμε για λίγο τους Ταλιμπάν και το ISIS και φανταστούμε ότι ξεσπά πόλεμος μεταξύ των τριών υπερδυνάμεων του πλανήτη, ποια απ' όλες θα κέρδιζε;

Για να βρει την απάντηση, το Business Insider, συνέκρινε τις δυνατότητες που έχουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της κάθε χώρας σε τέσσερα επίπεδα: Στα.. τζετ, στα υποβρύχια, στα τανκς και στα πλοία.

Πολεμικά τζετς:

Οι ΗΠΑ έχουν αυτή τη στιγμή το πιο προηγμένο σύστημα στελθ τζετ. Ο «στόλος» της Ουάσινγκτον αποτελείται από 187 F-22, ωστόσο τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, αφού κατασκευάζουν ήδη αντίστοιχα όπλα.

Τανκς:
Εδώ υπάρχει ισοπαλία καθώς τα τανκς των ΗΠΑ, τα M-1 Abrams είναι σχετικά απαρχαιωμένα, αφού κατασκευάστηκαν το 1980 κι έκτοτε τόσο η Μόσχα όσο και το Πεκίνο έχουν αναπτύξει νέα μοντέλα. Ωστόσο, οι συνεχείς αναβαθμίσεις που γίνονται από το αμερικανικό πεντάγωνο τα έχει καταστήσει σχεδόν... καινούρια.

Πλοία:
Οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο στρατιωτικό στόλο στον κόσμο. Όμως ακόμα κι αυτός ο υπερ-προηγμένος τεχνολογικά στόλος ίσως να μην είναι αρκετός για να νικήσει τα ρωσικά υποβρύχια ή τους κινεζικούς πυραύλους, αν εμπλεκόταν σε πόλεμο. Ειδικά η Κίνα ετοιμάζει εδώ και καιρό έναν τεράστιο στόλο για να προστατέψει τα συμφέροντά της στη Νότια Σινική Θάλασσα. Ο στόλος της περιλαμβάνει εκατοντάδες πλοία, με προηγμένους πυραύλους και άλλα επικίνδυνα όπλα.

Υποβρύχια:

Το αμερικανικό ναυτικό έχει συνολικά 68 υποβρύχια με προηγμένα πυραυλικά συστήματα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη. Η Ρωσία έχει μόλις 60 υποβρύχια τα οποία όμως είναι ιδιαίτερα... ικανά. Η Κίνα έχει 62 υποβρύχια, διαφόρων τύπων και αυτή τη στιγμή κατασκευάζουν κι άλλα. Όμως τα υποβρύχια της Κίνας είναι εύκολα ανιχνεύσιμα.

Με βάση τα παραπάνω, αδιαμφιλονίκητος νικητής βγαίνουν οι ΗΠΑ, ωστόσο, η διαφορά ολοένα και μικραίνει...
Bookmark and Share