Προβληματισμός στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Προβληματισμός στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

  • Κλίμα προβληματισμού και κριτικής στην κυβέρνηση, που δείχνει ότι οι πρωθυπουργικές παραινέσεις για το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν πέρασαν στους βουλευτές επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουδείς πάντως από τους βουλευτές που πήραν τον... λόγο, έθεσε θέμα καταψήφισης των μέτρων. Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης επανέλαβε τη διαφωνία του για την προσπάθεια εξωραϊσμού της συμφωνίας ενώ φέρεται να μίλησε για σκιές στις υποθέσεις Σαββίδη και Καλογρίτσα, τη στιγμή που η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. στο πεδίο της διαφάνειας κορυφώνεται.
Η αντιπρόεδρος της Βουλής και μέλος των 53+ Τασία Χριστοδουλοπούλου φέρεται να προέβλεψε οτι η κυβέρνηση δεν θα πιάσει το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018, άρα δεν θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα.
Είχε προηγηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μία σαφής προσπάθεια συσπείρωσης εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που έρχονται, ανάδειξης της νέας κεντρικής γραμμής για την ανάγκη ολοκλήρωσης του προγράμματος ως προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση, των επιχειρημάτων για το περιεχόμενο της τεχνικής συμφωνίας και κυρίως ανύψωσης ηθικού για τη μάχη της «επόμενης ημέρας».

Ενδεικτικά, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ως εθνικό και κοινωνικό στόχο την ανάκτηση της εργασίας με όρους δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας, την εξυγίανση της εργασίας, την επανεκκίνηση της οικονομίας με ανάπτυξη, επενδύσεις, συνεργατικά σχήματα, νεοφυείς επιχειρήσεις. «Πρέπει να σχεδιάσουμε το νέο παραγωγικό μοντέλο όχι με τους δανειστές, αλλά με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, είπε χαρακτηριστικά.
Ο Πρωθυπουργός, επιχειρώντας να φύγουν οι προβολείς από τις ευθύνες τις δικές του και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές λέγοντας «θα πάμε μέχρι τέλους, για να κριθούμε ανοιχτά και καθαρά απέναντι σε αυτούς που λεηλάτησαν και γονάτισαν τη χώρα».
Bookmark and Share