Συγκλονιστικό βίντεο από Βενεζουέλα: Θωρακισμένο όχημα πατά εν ψυχρώ διαδηλωτές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Συγκλονιστικό βίντεο από Βενεζουέλα: Θωρακισμένο όχημα πατά εν ψυχρώ διαδηλωτές

http://greece-salonika.blogspot.com/2017/05/blog-post_61.html

  • Η πρωτεύουσα Καράκας βυθίζεται στο απολυτο χάος.


Στους 35 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών στη Βενεζουέλα, καθώς ...συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο και των δυνάμεων καταστολής. Συγκλονιστικό βίντεο από την πρωτεύουσα Καράκας, αποκαλύπτει τη δράση ενός θωρακισμένου αυτοκινήτου της αστυνομίας, το οποίο επιτίθεται εν ψυχρώ στους διαδηλωτές, παρασύροντας δεκάδες, ενώ περνά πάνω από αρκετά άτομα, αφήνοντας πίσω του τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.Εκτός των νεκρών, οι τραυματίες που έχουν καταγραφεί επισήμως στις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών ξεπερνούν τους 300, ενώ στις μεγάλες πόλεις επικρατεί το απόλυτο χάος, με τους διαδηλωτές να χρησιμοποιούν κάθε μέσο εναντίον των αστυνομικών. Ανώνυμες πηγές από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής κάνουν λόγο για ανεπίσημο εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει, με απρόβλεπτες συνέπειες, ενώ αμφισβητείται ο αριθμός των νεκρών, καθώς οι 35 αφορούν τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στους 300 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι και οι βουλευτές Φρέντι Γκεβάρα και Χούλιο Μοντόγια.

Ηγέτης φοιτητικής οργάνωσης το τελευταίο θύμα


Ηγετικό στέλεχος μιας φοιτητικής παράταξης σκοτώθηκε σήμερα στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια μιας γενικής φοιτητικής συνέλευσης στο πανεπιστήμιό του, εν μέσω των κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και του σχεδίου του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, γνωστοποίησε η εισαγγελία. Ο νεαρός «βρισκόταν μέσα σε μια φοιτητική συνέλευση. Στο τέλος της, ένας από τους παριστάμενους τον πλησίασε και τον πυροβόλησε επανειλημμένα. Κατόπιν διέφυγε με μοτοσικλέτα», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ο Μαδούρο εκτοξεύει απειλές


Ο Νίκολας Μαδούρο επιμένει ότι δεν έχει εκτραχυνθεί η κατάσταση, ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να προκαλέσει πραξικόπημα εναντίον του. Σε πρόσφατη τοποθέτησή του μέσω βίντεο, ενώ έπαιζε γκολφ, υπόσχεται στις δυτικές δυνάμεις που στηρίζουν την αντιπολίτευση και τη στάση εναντίον του, όπως ο ίδιος τονίζει, μεγάλες εκπλήξεις, δίχως να εξηγεί τι εννοεί.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει ήδη κινητοποίηση σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, καθώς βουλευτές πέτυχαν να περάσουν την πρότασή τους για παροχή βοήθειας στη χώρα, ύψους 10 εκατ. δολαρίων για προμήθειες σε τρόφιμα και φάρμακα, και ζήτησαν νέες κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, προκειμένου να λάβει τέλος η κατάσταση πολιορκίας του λαού της χώρας και το δράμα που βιώνει το τελευταίο -μεγάλο- διάστημα.