Βενιζέλος: Ντροπαλή παρθένα η κυβέρνηση.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Βενιζέλος: Ντροπαλή παρθένα η κυβέρνηση..

  • "Ό,τι περίμεναν, ανατράπηκε"


«Όλα όσα περίμενε η κυβέρνηση για το χρέος έχουν ανατραπεί» τόνισε σήμερα στον... ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν σας κάνει εντύπωση η κυβέρνηση δεν διατυπώνει πρόταση για το χρέος; Δεν έχει, γιατί όσα είχε αναφέρει για το χρέος, έχουν ανατραπεί. Δήθεν διαπραγματεύεται, αλλά δεν μας έχει πει ποτέ τι ζητάει και περιμένει από τους άλλους να διαπραγματεύονται… Έλεγε ότι έπρεπε να διαγράψει το χρέος, να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες. Τώρα λέει ότι αυτό που έγινε το 2012 πρέπει να συμπληρωθεί. Αυτό το λέει με δυνατή φωνή τους τελευταίους μήνες, αφού η ίδια έχει ανατρέψει όσα έχουν γίνει για το χρέος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός.

Όπως τόνισε δε για τη διαπραγμάτευση «είναι πολύ αργά για το πακέτο, και η κυβέρνηση τώρα εμφανίζεται ως ντροπαλή παρθένα, περιμένοντας το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ΔΝΤ - Γερμανίας. Έκανε την επιλογή να πάει σε πολύ υψηλά πλεονάσματα από το 2016. Έχει στραγγαλίσει την οικονομία, έχει απομυζήσει όλη τη ρευστότητα. Η χώρα υπό συνθήκες μπορεί να πετύχει. Την έχουν δέσει χειροπόδαρα και αυτό στρέφεται εις βάρος των ευαίσθητων στρωμάτων».

«Εδώ που φτάσαμε η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και θα πάρουμε τις δόσεις και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το χρέος δήλωσε πάντως. Όμως, εξήγησε, πηγαίνει ξυπόλητη στα αγκάθια. «Είμαστε κοντά στο να πάρουμε την δεύτερη αξιολόγηση αφού χάσαμε μια ολόκληρη χρονιά. Και έχουμε χάσει σχεδόν τρία χρόνια. Τώρα κάνουμε μια δραματική οπισθοχώρηση. Δεύτερη κρίση μέσα στην κρίση» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Μεγαλύτερο πρόβλημα από το χρέος είναι η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας τη διόγκωση των κόκκινων δανείων, την αδυναμία αναδιάρθρωσης, την αδυναμία επιστροφής καταθέσεων και την αδυναμία δανειοδοτήσεων «όλων των πρωτοβουλιών των επιχειρηματικών, μικρών, μεγάλων, μεσαίων, που έχουν ανάγκη από μία τραπεζική βοήθεια».

«Την αξιολόγηση θα την κλείσουν εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι 140 δράσεις και τις έχει ολοκληρώσει με πολύ μεγάλη πειθαρχία η Κυβέρνηση χωρίς να φέρει αντιρρήσεις, έχουν ψηφιστεί όλα πανηγυρικά και θα γίνουν όλες οι διοικητικές ενέργειες και θα μας δώσουν και τη δόση. Η δόση ούτως ή άλλως, είναι μία δόση, η οποία αφορά ενδοευρωπαϊκές συναλλαγές και δεν αφορά, δυστυχώς, την πραγματική οικονομία, δεν αφορά παρά ελάχιστα καθυστερημένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς την πραγματική οικονομία», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «έχει τεράστια διαφορά να υφίστασαι την κρίση οργανωμένα, και άλλο να πας σε μια καταστροφή και να γίνεσαι... των "Ψαρών η ολόμαυρη ράχη"».
Bookmark and Share