Το υπουργείο Παιδείας αλλοίωσε το κείμενο του Θεοτοκά στις πανελλαδικές! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Το υπουργείο Παιδείας αλλοίωσε το κείμενο του Θεοτοκά στις πανελλαδικές!

  • Σε κείμενο του 1956 αφαίρεσαν την έκφραση "κακός πρωθυπουργός" και την αντικατέστησαν με το "κακός επιστήμονας"!



Αλλοιωμένο δόθηκε στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Ελληνική Γλώσσα το κείμενο του... Γιώργου Θεοτοκά, ενός από τους κορυφαίους διανοητές της γενιάς του '30.

Το κομμάτι του Θεοτοκά που έπεσε στις εξετάσεις είναι από ένα κείμενό του από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» που δημοσιεύθηκε το 1956. Πρόκειται για τις παραινέσεις ενός πατέρα προς τον 20χρονο γιο του.

Σε ένα σημείο του κειμένου αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».

Το κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους στο σημείο αυτό αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».

Με λίγα λόγια αντικαταστάθηκε ο «κουφός πρύτανης και ο κακός πρωθυπουργός» με τον «κακό επιστήμονα»!

Προφανώς κάποιος ή κάποιοι ανεγκέφαλοι στο Υπουργείο Παιδείας,και πιο συγκεκριμένα στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, λογόκριναν οι ίδιοι τον Θεοτοκά για να μη δημιουργηθούν συνειρμοί και ...στενοχωρηθεί ο Αλ.Τσίπρας και το περιβάλλον του.
Το να ζητούν πάντως από τους μαθητές να σχολιάσουν μια αλλοιωμένη φράση, ίσως ανοίξει και θέμα αδιάβλητου ή εγκυρότητας των εξετάσεων στο συγκεκριμένο μάθημα.

Με αγωνία τώρα αναμένουμε την -αναλόγου επιπέδου- ανακοίνωση του Υπ.Παιδείας, που θα προσπαθεί να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα.


*No comment


Bookmark and Share