Τη χειρότερη πολιτική κρίση της πρόσφατης ιστορίας της βιώνει η Ισπανία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τη χειρότερη πολιτική κρίση της πρόσφατης ιστορίας της βιώνει η Ισπανία

  • Η Ισπανία βιώνει τον τελευταίο μήνα τη χειρότερη πολιτική κρίση της πρόσφατης ιστορίας της, από τη στιγμή που εγκαθιδρύθηκε ο κοινοβουλευτισμός στη χώρα μετά την πτώση της δικτατορίας του Φράνκο, όπως επισημαίνουν επίσημες πηγές.


Στις 6 Σεπτεμβρίου, το κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε νόμο που προβλέπει τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος παρά την απαγόρευσή του από το Συνταγματικό Δικαστήριο, με το επιχείρημα ότι οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας αιτούνται τη διεξαγωγή του από το 2012.
Παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των αρχών της Μαδρίτης και της σκλήρυνσης της στάσης της μέσω εκτάκτων μέτρων,όπως η κατάσχεση των ψηφοδελτίων και ο αποκλεισμός εκλογικών κέντρων, η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, υπό την ηγεσία του Κάρλες Πουτζδεμόν, δεν σκοπεύει να κάνει πίσω.

Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι προχώρησε στην απαγόρευση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, προειδοποιώντας ότι οι αρχές θα εμποδίσουν την πρόσβαση στα εκλογικά κέντρα, αναπτύσσοντας ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή, αποτελούμενες από περισσότερους από 10.000 αστυνομικούς και πολιτοφύλακες.

Την ίδια στιγμή, τo κέντρο της Βαρκελώνης κατακλύστηκε χθες από τουλάχιστον 10.000 Καταλανούς μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής 1/10 για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, η διεξαγωγή του οποίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα, καθώς έχει απαγορευτεί από την ισπανική δικαιοσύνη και η Μαδρίτη εμφανίζεται αποφασισμένη να την εμποδίσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share