Αποκλειστικό Greece Salonika: Τι -πραγματικά- πρόκειται τελικά να συμβεί με τα τέλη κυκλοφορίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αποκλειστικό Greece Salonika: Τι -πραγματικά- πρόκειται τελικά να συμβεί με τα τέλη κυκλοφορίας



  • Έχει καταντήσει κάτι σαν ανέκδοτο ...αλλά κάθε Σεπτέμβριο τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν στην ειδησεογραφία καθημερινά δεκάδες άρθρα και δημοσιεύματα για τις δήθεν -όπως επιβεβαιώνεται στη συνέχεια- "μεγάλες αλλαγές" που πρόκειται να ανακοινωθούν στα τέλη κυκλοφορίας "εντός των επόμενων ημερών".



Τελικά πολύ λίγες ή και καθόλου αλλαγές δεν ανακοινώνονται και το έργο ξαναπαίζεται σε επανάληψη την επόμενη χρονιά.

Τι πραγματικά πρόκειται να συμβεί φέτος σύμφωνα με πληροφoρίες του Greece Salonika

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών περιμένει πολύ σύντομα τα αποτελέσματα της στατιστικής επεξεργασίας δύο προτάσεων που έχουν αποσταλεί στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Σε καμία εκ των προτάσεων δεν περιλαμβάνονται θεαματικές αλλαγές ενώ τα όποια σενάρια ακούγονται περί διεύρυνσης του αριθμού των κλιμακίων υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας είναι παντελώς ανακριβή.

Και στις δύο προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι δεν προβλέπονται ούτε αυξήσεις τελών κυκλοφορίας για τους κατόχους Ι.Χ. νέας γενιάς αλλά ούτε και αυξήσεις φόρων στα καύσιμα.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τις προωθούμενες παρεμβάσεις, να ελαφρυνθούν κάτοχοι παλαιών Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, ώστε να δημιουργηθεί κίνητρο ανάκτησης πινακίδων.

Οι παρεμβάσεις άλλωστε αναμένεται πως θα έχουν ελάχιστη έως μηδενική επίδραση στον λογαριασμό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που καλούνται κάθε χρόνο να εξοφλήσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων.

Η οριστική υπουργική  απόφαση θα κλειδώσει σύντομα ενώ γίνεται προσπάθεια να εκδοθεί ενδεχομένως ακόμη και μέσα στο Σεπτέμβρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share