Το Twitter ανακάλυψε εκατοντάδες λογαριασμούς που συνδέονται με τη Ρωσία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Το Twitter ανακάλυψε εκατοντάδες λογαριασμούς που συνδέονται με τη Ρωσία




  • Το Twitter έχει ανακαλύψει εκατοντάδες λογαριασμούς στην πλατφόρμα του, με δεσμούς με Ρώσους πράκτορες, όπως ανακοίνωσε η εταιρία την Πέμπτη σε ανάρτηση blog.



Το κοινωνικό δίκτυο έχει συνδέσει λίγο περισσότερους από 200 λογαριασμούς με 470 σελίδες και λογαριασμούς της πλατφόρμας του Facebook, που συνδέονται με Ρώσους που κατηγορούνται για παρεμβολή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Το Twitter ενημέρωσε, ακόμη, πως τρεις λογαριασμοί του ειδησεογραφικού ιστότοπου RT που συνδέεται με το Κρεμλίνο, ξόδεψan 274.000 δολάρια σε διαφημίσεις το 2016, που στοχοποιούσαν Αμερικανούς followers των «mainstream media» και κυρίως προωθούσαν tweets με ειδήσεις του RT.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η εταιρία συναντήθηκε με ερευνητές του Κογκρέσου την Πέμπτη το πρωί, στο πλαίσιο μιας διευρυνόμενης έρευνας επάνω στη ρωσική παρεμβολή στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, αλλά και στο πώς χρησιμοποίησαν τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Alphabet, το Facebook και το Twitter.

Bots επίσης έπαιξαν ρόλο στις εκλογές και το Twitter ανέφερε πως ανέλαβε δράση ενάντια σε εκατοντάδες tweets και λογαριασμούς που αποπειράθηκαν να καταστείλουν ή να παρεμβάλλουν σε δικαιώματα ψήφου -αν και αυτοί οι λογαριασμοί δεν είχαν «προφανή ρωσική προέλευση», αναφέρει το blog.

Η μετοχή του Twitter υποχώρησε παραπάνω από 1% αργά εχθές, στα 16,84 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share