Προσφυγόπουλο απ΄το Αφγανιστάν ...σημαιοφόρος την 28η Οκτωβρίου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Προσφυγόπουλο απ΄το Αφγανιστάν ...σημαιοφόρος την 28η Οκτωβρίου

 
Ένας μικρός πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, στους πρώτους μήνες του στο ελληνικό σχολείο κληρώθηκε να σηκώσει την ελληνική σημαία στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Και αυτό καθώς για πρώτη φορά εφαρμόζεται φέτος στα ελληνικά σχολεία η κλήρωση για την ανάδειξη σημαιοφόρων και παραστατών στις μαθητικές παρελάσεις, μια πρακτική που δέχθηκε ποικίλες κριτικές.



Ο Αμίρ, είναι 11 χρονών και έχει έρθει με τη μητέρα και τα δύο αδερφια τουαπό την Χεράτ του Αφγανιστάν πριν από ενάμιση χρόνο.

Πριν λίγο καιρό, ο Αμίρ και η οικογένειά του, πήγαν να μείνουν σε έναν από τους ξενώνες που διαθέτει ο δήμος Αθηναίων για τους πρόσφυγες και άρχισαν να πηγαίνουν στο σχολείο, μαζί με τα ελληνόπουλα της γειτονιάς.

Και λίγες ημέρες πριν, έμαθε ότι η κλήρωση για σημαιοφόρο του σχολείου έβγαλε το δικό του όνομα.
«Εγώ δεν ήμουν ενήμερος ότι συμμετείχα στη διαδικασία, απλά μου είπαν ότι βγήκε το όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρελάσω μαζί με τους συμμαθητές μου», λέει ο Αμίρ στον ΑΠΕ καιπροσθέτει ότι όλοι οι συμμαθητές του τού έδωσαν τα συγχαρητήριά τους.


Ο Αμίρ, που πηγαίνει στην Ε' δημοτικού και η μητέρα του η Αριζού, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της.
«Πολύ χάρηκα όταν με ενημέρωσαν για την επιλογή αυτή. Δεν ήξερα τι να πω ούτε τι να κάνω. Στο Αφγανιστάν δεν έχουμε μαθητική παρέλαση. Είναι καινούρια εμπειρία», λέει.
Η Αριζού εξηγεί ότι στη χώρα τους υπάρχουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και δεν επιτρέπεται να τις παρακολουθούν. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε θεατές ή κοντά στους επισήμους και τους πολιτικούς», λέει, «και εδώ μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία, όχι μόνο να παρακολουθήσουμε παρέλαση, αλλά να συμμετέχει και ο Αμίρ και να είναι σημαιοφόρος».

Ο πατέρας περιμένει στη Γερμανία

Στη Γερμανία,τους περιμένει ο πατέρας του, ο οποίος είχε φύγει από το Αφγανιστάν πριν από δύο χρόνια.
Έχουν κάνει ήδη προσπάθειες να επανενωθεί η οικογένεια, αλλά μέχρι στιγμής, έχουν καταστεί άκαρπες αν και όλοι δηλώνουν πως θα προτιμούσαν να ζήσουν στην Ελλάδα παρά στη Γερμανία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share