Αποχώρησε (..αλλά όχι εντελώς) από το Mega ο Ιβάν Σαββίδης - Περίεργο παρασκήνιο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Αποχώρησε (..αλλά όχι εντελώς) από το Mega ο Ιβάν Σαββίδης - Περίεργο παρασκήνιο

Ο ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο εξής -ο ίδιος- στις εξελίξεις στο Μεγάλο Κανάλι, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο εντούτοις όμως παραμένει στον τηλεοπτικό σταθμό μέσω εταιρείας δικών του συμφερόντων.

Όπως ενημέρωσε το Mega Ρώσος επιχειρηματίας δεν πρόκειται ούτε να καταβάλει κάποιο μισθό στους εργαζόμενους του καναλιού, ούτε και να μετάσχει άμεσα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Το κανάλι ενημερώθηκε με επιστολή του Ρώσου επιχειρηματία Καβάντεφ, επικεφαλής της εταιρείας ΕΛΝΟΒΟ, στον οποίο "πούλησε" τις μετοχές του Μega ο Ιβάν Σαββίδης

Περίεργο παρασκήνιο.

Η "τελευταία" εξέλιξη πάντως που αναδημοσιεύεται σήμερα σε μεγάλη μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου... δεν είναι και τόσο νέα, καθώς ήδη από τις 18 Αυγούστου ο κ.Σαββίδης ,λίγο πριν προχωρήσει στην εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού "Εψιλον" και για λόγους τυπικούς περί ασυμβίβαστου,είχε ενημερώσει εγγράφως τους υπόλοιπους μετόχους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ αλλά και το Χρηματιστήριο Αθηνών,για την μεταβίβαση του μεριδίου του στην εν λόγω Ρωσική offshore με έδρα την Κύπρο η οποία πάντως ... είναι δικών του συμφερόντων.
Tο θέμα της μεταβίβασης των μετοχών δηλαδή ήταν ένα πρόβλημα νομικής φύσεως, περισσότερο τυπικό παρά ουσιαστικό.
Η ανακοίνωση συγκεκριμένα ανέφερε:
"H μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. που κατείχε (19.791.879 μετοχές με ισάριθμες ψήφους, αντιστοιχούσες σε ποσοστό 19,63% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), με εξωχρηματιστηριακή σύμβαση που καταρτίσθηκε την 18.8.2017."

Πηγές από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη πάντως ξεκαθαρίζουν πως ο επιχειρηματίας δεν αποχωρεί ...εντελώς από το Mega.
Μάλιστα αναφέρουν πως υψηλόβαθμο στέλεχος στον όμιλο Σαββίδη θα είναι κοντά σε οποιαδήποτε κίνηση για τη βιωσιμότητα του καναλιού. Ωστόσο η διαφορά είναι πως οι συνομιλίες θα γίνονται μόνο ανάμεσα στο Μega και την εταιρεία ΕΛΝΟΒΟ ...η οποία όμως -όπως είπαμε ήδη- είναι συμεφερόντων Σαββίδη!
Περίεργο παιχνίδι..


Ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι

Στη συνάντηση εργαζομένων του Mega με εκπρόσωπο του Ιβαν Σαββίδη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα έγιναν γνωστές στους εργαζομένους οι νέες εξελίξεις ενώ έγινε σαφές πως ο Ελληνορώσος επιχειρηματίας αισθάνεται παραγκωνισμένος και χωρίς ουσιαστικό λόγο στο κανάλι.

Διαπραγματεύσεις Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη με τράπεζες

Την ίδια στιγμή, οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Μega βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και μέχρι το τέλος του μήνα το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει όπως μεταδίδει το iefimerida.gr.
Οι δυο βασικοί μέτοχοι του Μεγάλου Καναλιού, δηλαδή η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έκαναν νέα πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες για τον διακανονισμό του χρέους και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πρόταση που παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι έχει πάρα πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή από τις τράπεζες.
Σε αντίθετη περίπτωση, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, δημιουργούνται υποψίες για πιέσεις που ασκήθηκαν στις τράπεζες να απορρίψουν την πρόταση.

Εφόσον η πρόταση των μετόχων του Μega γίνει δεκτή, τότε οι εξελίξεις θα «τρέξουν» και το κανάλι θα βγει και πάλι στον αέρα εντός του 2018.
Το business plan που έχει εκπονηθεί προβλέπει τη μετακόμιση του Μega στις εγκαταστάσεις του Star, μείωση του προσωπικού, περιορισμένες παραγωγές και πλήρη αξιοποίηση της «βιβλιοθήκης» του καναλιού (τα παλαιά του σίριαλ δηλαδή), καθώς, φυσικά, και ενημερωτικό τομέα, σε συνεργασία με το Star, για λόγους οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share