H Κίνα προετοιμάζεται για σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο - Μεταφέρει στρατεύματα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

H Κίνα προετοιμάζεται για σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο - Μεταφέρει στρατεύματα



Συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων παρατηρείται σε κινεζική επαρχία κατά μήκος των συνόρων με τη Βόρεια Κορέα σύμφωνα με τη δημοσίευμα της Daily Star που επικαλείται απόρρητη έκθεση του Πεκίνου.




Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι δυνάμεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) οικοδομούν στρατιωτικά φυλάκια γύρω από τον ποταμό Tumen στην πόλη Yanji, επαρχία Jilin, που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα.
Μια πηγή δήλωσε στην Daily NK ότι "υπήρχαν τόσοι πολλοί στρατιώτες στο Yanji μέχρι στιγμής".
Σύμφωνα με άλλη πηγή, "τα κινέζικα στρατεύματα συγκεντρώνονται γύρω από τα ποτάμια Yalu και Tumen, ακούγεται επίσης ότι άρματα μάχης κινούνται προς τα βόρεια και τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα".
Όπως όλα δείχνουν το Πεκίνο προετοιμάζεται για πιθανή πολεμική σύρραξη στην Κορεατική χερσόνησο.
Εσωτερικά έγγραφα που διαρρέουν από την κύρια κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Κίνας δείχνουν τρία χωριά και πόλεις στη βορειοανατολική συνοριακή επαρχία Jilin, τα οποία έχουν οριστεί να γίνουν στρατόπεδα προσφύγων, αν ξεσπάσει πόλεμος.
Η Κίνα φοβάται ότι ένα "σμήνος" από πρόσφυγες από τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να διασχίσει τον ποταμό Τούμεν προς την Κίνα.
Ο Zhang Liangui, καθηγητής διεθνούς στρατηγικής έρευνας στην Κεντρική Σχολή Κομμουνιστικού Κόμματος, δήλωσε ότι "είναι πολύ πιθανό ότι υπάρχει τώρα σύγκρουση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό που κάνει η Κίνα είναι να προετοιμαστεί για κάθε είδους κατάσταση που συμβαίνει στην κορεατική χερσόνησο".

Ενώ η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο μετακινώντας στρατιωτικές δυνάμεις στις συνοριακές πόλεις κατά μήκος του ποταμού Τούμεν. Υπάρχει μια άλλη απειλή.
Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση του μεγαλύτερου βαλλιστικού πύραυλου που έχει εκτοξεύσει μέχρι σήμερα, σύμφωνα κατάθεση ενός Βορειοκορεάτη που αυτομόλησε στη Σεούλ.
Η κατάθεση έρχεται μια μέρα αφού ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα θα ξεκινήσει σύντομα μαζική παραγωγή πυρηνικών όπλων και παρότρυνε τη Νότια Κορέα να συμμετάσχει σε αυτήν για έναν πολύ αναγκαίο διάλογο πριν από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Pyeongchang.
Σύμφωνα με τους New York Times, η έκκληση του Kim για διάλογο αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για να βλάψει τις σχέσεις μεταξύ του φιλελεύθερου προέδρου της Νότιας Κορέας Moon Jae-in και των ΗΠΑ.
Ένας ρώσος αξιωματούχος δήλωσε την Τρίτη (2/1) ότι οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο ηγετών θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τις εντάσεις στη χερσόνησο.
Εν τω μεταξύ, ο Kim Jong Un προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι "το κουμπί εκτόξευσης των πυρηνικών είναι πανω στο γραφείο του".

Ο Kim Jong-un διέταξε τους επιστήμονες της χώρας του να κατασκευάσουν έναν βαλλιστικό πυραύλο που θα είναι ο μεγαλύτερος στο οπλοστάσιο του καθεστώτος και θα είναι έτοιμος να εκτοξευτεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, στην 70ή επέτειο από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το αξιωματούχου της Βόρειας Κορέας που αυτομόλησε στη Σεούλ.
Παρά το γεγονός ότι δεν κατονομάστηκε, ωστόσο περιγράφηκε από την εφημερίδα Mainichi της Ιαπωνίας, ως κάποιος που συμμετείχε στο πρόγραμμα πυραύλων της Βόρειας Κορέας και διατηρεί ακόμα δεσμούς και επαφές με αξιωματούχους στη Βόρεια Κορέα.

Είπε στην εφημερίδα ότι ο πύραυλος θα είναι μια μεγαλύτερη έκδοση του Unha-3, τον οποίο η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι είναι ένας πύραυλος σχεδιασμένος για να μπορεί να εκτοξευτεί από δορυφόρους σε τροχιά.
Ο πύραυλος Unha-3 ξεκίνησε με επιτυχία από τον σταθμό δορυφορικής εκτόξευσης Sohae, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, τον Φεβρουάριο του 2016.
Ο πύραυλος πιστεύεται ότι έχει τοποθετήσει έναν μικρό δορυφόρο σε τροχιά, αλλά οι ειδικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν μεταδόσεις από το δορυφόρο.
Η Βόρεια Κορέα επιμένει ότι έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να έχει βαλλιστικούς πυραύλους και δορυφόρους, αν και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε τις εκτοξεύσεις πυραύλων Unha-Class με το σκεπτικό ότι τροποποιούνται ουσιαστικά σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Τους τελευταίους μήνες, η Νότια Κορέα κατέσχεσε δύο πλοία για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι παραβίασαν τις κυρώσεις που απαγορεύουν τη μεταφορά ενεργειακών προϊόντων στη Βόρεια Κορέα.
Τα ρωσικά δεξαμενόπλοια κατηγορήθηκαν επίσης για την πώληση πετρελαίου σε πλοία που φέρουν τη σημαία της Βόρειας Κορέας.
Ο νέος πύραυλος θα είναι μεγαλύτερος από τον Unha-3, ο οποίος έχει μήκος περίπου 98 πόδια και βασίζεται στην τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων Scud της Σοβιετικής Ένωσης.
"Η έβδομη πυρηνική δοκιμή του Βορρά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί όχι υπόγεια αλλά πάνω από τον Ειρηνικό", ανέφερε στην έκθεση ο Cheong Seong-chang, ανώτερος αναλυτής.
Bookmark and Share