Ο πρόεδρος του Eurogroup συνδέει τις εκλογές στην Ελλάδα με την "έξοδο από το μνημόνιο" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ο πρόεδρος του Eurogroup συνδέει τις εκλογές στην Ελλάδα με την "έξοδο από το μνημόνιο"


«Κινούμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο ανάμεσα σε πολιτικούς και εκλογικούς κύκλους στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό η επόμενη κυβέρνηση να διατηρήσει την αίσθηση της ιδιοκτησίας του προγράμματος» επισήμανε ο Πορτογάλος στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια το καλοκαίρι

Τις εκλογικές αναμετρήσεις με την αλλαγή πολιτικών κύκλων στην Ελλάδα συνδέει ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο με μια αινιγματική αναφορά του που θα συζητηθεί και παροτρύνει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση να διατηρήσει την αίσθηση της ιδιοκτησίας του προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Euronews,ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο εκφράζει τη βεβαιότητά του του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το δημοσιονομικό της πρόγραμμα. Ο κ. Σεντένο δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ιδιοκτησία του προγράμματος «της επόμενης μέρας» από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα περνάει μέσα από πολιτικούς και εκλογικούς κύκλους και η επόμενη κυβέρνηση της χώρας πρέπει να διατηρήσει αυτήν την αίσθηση της ιδιοκτησίας.
«Μπορεί να βγει η Ελλάδα από το πρόγραμμα βοήθειας μέχρι το καλοκαίρι;» είναι το ερώτημα που τίθεται από το Euronews.

«Είναι ένα στοίχημα, το οποίο αισθανόμαστε ότι θα επιτύχει. Είμαστε αισιόδοξοι. Το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι να προσδώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση, στις ελληνικές αρχές και στην κοινωνία, το αίσθημα της ιδιοκτησίας για το μέλλον τους. Αποδίδω μεγάλη σημασία σε αυτό το ζήτημα -καθώς κινούμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο ανάμεσα σε πολιτικούς και εκλογικούς κύκλους στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό η επόμενη κυβέρνηση να διατηρήσει αυτή την αίσθηση της ιδιοκτησίας για όλη τη διαδικασία. Γιατί είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία» είναι η αινιγματική απάντηση που δίνει στο Euronews ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup.

Διαβάστε το ακριβές απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Σεντένο για την Ελλάδα στην αγγλική γλώσσα:

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του στις αρχές της εβδομάδας ο νέος πρόεδρος του Eurogroup είχε ζητήσει την δημιουργία ενός «σωσιβίου ρευστότητας» για την Ελλάδα το οποίο θα βοηθήσει τη χώρα από πιθανούς κλυδωνισμούς, μετά την τυπική ολοκλήρωση των Μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share