TCG Anatolu: Το ελικοπτεροφόρο της Τουρκίας που θα ...ταράξει τα νερά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

TCG Anatolu: Το ελικοπτεροφόρο της Τουρκίας που θα ...ταράξει τα νερά

Η κατασκευή του TCG Anatolu ξεκίνησε στις 30 Απριλίου 2016, θα έχει μήκος 231 μέτρων και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2021


Η Τουρκία συνεχίζει να αυξάνει την πολεμική δύναμή της στην θάλασσα, καθώς η κατασκευή του ελικοπτεροφόρο TCG Anatolu, το μεγαλύτερο που θα αποκτήσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Η Άγκυρα ευελπιστεί ότι το πλοίο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2021, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Ismail Demir να δηλώνει μέσω Twitter ότι «το TGG Anatolu θα αυξήσει την επιχειρησιακή ικανότητα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, με την κατασκευή του να βρίσκεται σε διαδικασία επιτάχυνσης».
Το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να μεταφέρει τόσο επιθετικά όσο και βοηθητικά οχήματα –όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ- σε περιοχές κρίσης, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να στηριχθεί από τις τουρκικές βάσεις.
Παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας και μπορεί να μεταφέρει ακόμη και τα πλέον βαρέα ελικόπτερα του ΝΑΤΟ.
Επιπρόσθετα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως "μίνι αεροπλανοφόρο" καθώς σε αυτό θα μπορούν να προσγειωθούν ή να απογειωθούν F-35B, με την Τουρκία να μπορεί να μετατραπεί σε μία πραγματική παγκόσμια δύναμη στη μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών.
Το πλοίο  θα διαθέτει νοσοκομείο 30 κλινών, το οποίο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο και ως εκ τούτου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πλοίο-νοσοκομείο για ανθρωπιστικούς σκοπούς.
Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 30 Απριλίου 2016, θα έχει μήκος 231 μέτρων και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2021.
Σημειώνεται ότι το πλοίο κατασκευάζει η κοινοπραξία Sedef-Navantia.
Η Navantia είναι ισπανική εταιρεία η οποία θα παράσχει τον σχεδιασμό, την τεχνολογία μεταφοράς, τον εξοπλισμό, ενώ αυτό θα κατασκευαστεί στα ναυπηγία της τουρκικής εταιρείας Sedef.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share