"Μπαλάκι" αξίας... 134 τρισ. δολαρίων(!) πετάει στη Βρετανία η Κομισιόν! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

"Μπαλάκι" αξίας... 134 τρισ. δολαρίων(!) πετάει στη Βρετανία η Κομισιόν!

Το Λονδίνο αποτελεί το οικονομικό και χρηματοπιστωτικό κέντρο του κόσμου και το επερχόμενο Brexit "απειλεί" χρηματοοικονομικά συμβόλαια τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με την Βρετανία να προσπαθεί να βρει τρόπους να διασφαλίσει την ακεραιότητα αυτών των συμβολαίων.


Σε αυτό το πλαίσιο το Ενωμένο Βασίλειο έκανε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει στη χώρα να αντιμετωπίσει την απειλή σε αυτά τα συμβόλαια λόγω του Brexit.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του αντιπρόεδρου της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόφσκις, αρνήθηκε να συζητήσει καν αυτές τις εκκλήσεις από την μεριά της Βρετανίας και της "πέταξε το μπαλάκι", αναφέροντας πως ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για να διασφαλίσει ότι τα υφιστάμενα συμβόλαια δεν θα διαταραχθούν όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ένωση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Β. Ντομπρόφσκις δήλωσε πως "τα παράγωγα που θα επηρεαστούν από το Brexit ανέρχονται σε 134 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα πρέπει τα όποια προβλήματα να επιλυθούν από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς την παρέμβαση της Ευρώπης". "Μέχρι τώρα δεν βλέπουμε ενδείξεις πως τα περισσότερα από τα ζητήματα δεν θα μπορούσαν να επιλυθούν από τον ίδιο τον ιδιωτικό τομέα", ανέφερε ο Β. Ντομπρόφσκις, για να συνεχίσει: "ο μεγαλύτερος όγκος της δουλειάς για την προσαρμογή των επιχειρηματικών μοντέλων στην μετά Brexit πραγματικότητα συνεχίζει να πέφτει στους ώμους των παραγόντων της αγοράς".

Το ζήτημα της ισχύς των χρηματοοικονομικών συμβολαίων και μετά το Brexit έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα, γιατί οι υφιστάμενες συμφωνίες είναι δομημένες πάνω στην προϋπόθεση πως οι τράπεζες έχουν την δυνατότητα να δραστηριοποιούνται στις 28 χώρες της ΕΕ. Μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει, η δυνατότητα αυτή θα πάψει να ισχύει, αφήνοντας τις τράπεζες ανήμπορες να διαχειριστούν διασυνοριακά συμβόλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share