«Θαλασσοταραχή» με το νέο οργανόγραμμα στην ΕΡΤ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

«Θαλασσοταραχή» με το νέο οργανόγραμμα στην ΕΡΤ..



Κάτι δεν πάει καλά με τη διοίκηση της ΕΡΤ...



Σε συνεδρίασή του το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δηλαδή το νέο της οργανόγραμμα που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για την επόμενη μέρα. Και την ίδια ώρα έδωσε περιθώριο έως το τέλος του μήνα για να κατατεθούν άλλες προτάσεις...

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτό γίνεται «προκειμένου να διασφαλιστεί η βελτίωση του περιεχομένου του ψηφισθέντος οργανογράμματος» αλλά προτάσεις ή προσθήκες θα γίνουν δεκτές μόνο «εφόσον αυτές κινούνται στο ίδιο πλαίσιο αρχών και φιλοσοφίας του ψηφισθέντος οργανογράμματος»!!

Απίθανα πράγματα.
Πρώτα εγκρίνεις κάτι κι έπειτα δίνεις περιθώριο για προσθαφαιρέσεις αλλά μόνο αν... συμβαδίζουν με τα προαποφασισμένα.

Νωρίτερα τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) και Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) με επιστολή τους προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλο ζητούσαν να μη ληφθεί ακόμα απόφαση και να δοθεί τουλάχιστον περιθώριο 15 ημερών για να καταθέσουν «οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους, οι οποίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όταν θα κατατεθεί προς ψήφιση το νέο οργανόγραμμα».

Στην επιστολή την οποία κοινοποίησαν στον Νίκο Παππά (υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης), τον Λευτέρη Κρέτσο (γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας), τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ (Χρήστο Λεοντή, Γιώργο Θαλασσινό, Αικατερίνη Τσατσαρώνη, Αριστοτέλη Μεταξά) σημειώνουν ότι το οργανόγραμμα «είναι ενέργεια καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, καθώς θα διαμορφώσει νέες συνθήκες εργασίας και κατ’ επέκταση την ποιότητα του παρεχόμενου προγράμματος. Οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικοί φορείς αλλά και οι πολίτες της χώρας αναμένουν η στελέχωση της ΕΡΤ και ο τρόπος δόμησής της εταιρίας να αποπνέει δυναμισμό, αξιοκρατία και προοπτικές ανάπτυξης κι όχι συρρίκνωσης του έργου της. Διχαστικές πρακτικές αλλά και κατακερματισμός υπηρεσιών πρέπει να αποφευχθούν».

Απευθυνόμενοι προς τον κ. Κωστόπουλο τονίζουν ότι «θα συμφωνείτε κι εσείς, ότι η ΕΡΤ δεν είναι ένα οποιοδήποτε ιδιωτικό ραδιόφωνο ή τηλεόραση καθώς ο ρόλος της είναι πολύπλευρος και σε αυτή τη δημόσια επιχείρηση θεωρούμε ότι πρέπει σοβαρά να λαμβάνονται υπόψη οι παρατηρήσεις των κοινωνικών φορέων. Για το λόγο αυτό, επιθυμούμε να μη ληφθούν αποφάσεις στη σημερινή (σ.σ.: 20/4) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά αντίθετα να δοθεί παράταση δεκαπέντε (15) ημερών προκειμένου να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους, οι οποίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όταν θα κατατεθεί προς ψήφιση το νέο οργανόγραμμα»./Πηγή Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share