Oι φωτογραφίες της χρονιάς στα βραβεία "World Press Photo 2018" [pics] - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Oι φωτογραφίες της χρονιάς στα βραβεία "World Press Photo 2018" [pics]

Το στιγμιότυπο που κέρδισε την κορυφαία διάκριση στο φετινό διαγωνισμό δημοσιογραφικής φωτογραφίας World Press Photo ήταν αυτός ο "φλεγόμενος διαδηλωτής" στο Καράκας της Βενεζουέλας. 
Τη στιγμή που κόβει την ανάσα απαθανάτισε ο Ρονάλντο Σέμιντ.
Πρόκειται για τον Χοσέ Βίκτορ Μπάλζα, που -όπως και χιλιάδες συμπατριώτες του- βγήκε στους δρόμους κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.


Τα υπόλοιπα βραβεία:


1)Απειλούνται οι οικισμοί του Λάγος

Στην κατηγορία «Επίκαιρα» επικράτησε αυτή η φωτογραφία του Γερμανού Γέσκο Ντέντσελ. Πρόκειται για τον οικισμό Μακόκο στο Λάγος της Νιγηρίας, ο οποίος έχει κτιστεί μέσα στο νερό ενός ποταμού.
Οικισμοί όπως αυτός απειλούνται με αφανισμό λόγω των περιζήτητων οικοπέδων για κατασκευή πολυτελών κατοικιών στην περιοχή.


2)Προσδοκώντας την ελευθερία
Η εικόνα μπορεί με την πρώτη ματιά να απατά. Ο ρινόκερος αυτός δεν πρόκειται να θανατωθεί, αλλά αντίθετα να μεταφερθεί προσεχώς σε έναν επίγειο παράδεισο άγριας φύσης στην Μποτσουάνα.
Το συγκεκριμένο είδος ρινόκερου απειλείται με εξαφάνιση απο κυνηγούς που εποφθαλμιούν το πολύτιμο κέρας τους. Το στιγμιότυπο του Νιλ Όλντριτζ νίκησε στην κατηγορία «Περιβάλλον».



Σε αναζήτηση τροφής
Αυτός ο λευκοκέφαλος αετός προσγειώνεται σε κάδους σκουπιδιών ενός σούπερ μάρκετ στην Αλάσκα. Το άγριο πουλί που απειλείται με εξαφάνιση βρίσκει εκεί πολύτιμη τροφή για την επιβίωσή του.
Την εντυπωσιακή φωτογραφία τράβηξε στο νησί Ουναλάσκα ο ψαράς και φωτογράφος Κόρεϊ Άρνολντ και κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Φύση».


Εκατοντάδες παίκτες και μια μπάλα
Οι Βρετανοί είναι γνωστοί για την εκκεντρικότητά τους. Έτσι δεν προκαλεί τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι δύο ομάδες πάλευαν επί δύο ώρες για να μεταφέρουν μια μπάλα στην αντίπερα όχθη του ποταμού Χένμορ.
Επιτρέπονται τα πάντα εκτός του φόνου, λένε οι κανονισμοί του παιχνιδιού από τον δέκατο έβδομο αιώνα. Η φωτογραφία του Όλιβερ Σκαρφ νίκησε στην κατηγορία «Σπορ».


Σύνδρομο παραίτησης
Τα δύο κορίτσια Ρομά, η Τζενέτα και η Ιμπαντέτα, είχαν διαφύγει στη Σουηδία. Σήμερα πάσχουν από το μυστηριώδες «σύνδρομο παραίτησης». Ξαπλώνουν ακίνητες επί μήνες και χρόνια χωρίς να υποφέρουν από κάποια σωματική ασθένεια.
Αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί μόνον σε νεαρές προσφυγοπούλες στη Σουηδία. Η φωτογραφία του Μάγκνους Βένμανς επικράτησε στην κατηγορία «Άνθρωποι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share