Σοκ από την ομολογία του 17χρονου Δ.Παγουρτζή: Άφησα επίτηδες συμμαθητές να ζήσουν για να πουν την ιστορία μου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Σοκ από την ομολογία του 17χρονου Δ.Παγουρτζή: Άφησα επίτηδες συμμαθητές να ζήσουν για να πουν την ιστορία μου



Σοκ προκαλεί η ομολογία του Δημήτρη Παγουρτζή, του 17χρονου που σκόρπισε το θάνατο σε γυμνάσιο του Τέξας σκοτώνοντας δέκα ανθρώπους.




Ο νεαρός ομολόγησε πως σκότωσε τους συμμαθητές του και άφησε επίτηδες κάποιους να ζήσουν για να λένε την ιστορία του!

«Δεν σκότωσα όσους συμπαθούσα, για να λένε μετά την ιστορία μου», είπε ο 17χρονος ενώπιον του ανακριτή!

O Παγουρτζής στην επίθεση χρησιμοποίησε ένα όπλο του πατέρα του ενώ είχε κατασκευάσει μολότοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς αφού είχε σχεδιάσει να σκοτώσει ακόμα πιο πολλούς συμμαθητές του.

Στη συνέχεια είχε σκοπό να αυτοκτονήσει, ωστόσο περικυκλώθηκε από αστυνομικούς οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Το προφίλ του 17χρονου
Οι συμμαθητές του των περιγράφουν ως έναν άνθρωπο που είχε ενδιαφέρον για τα όπλα αλλά και για πολεμικά παιχνίδια προσομοίωσης, ωστόσο, διευκρινίζουν ότι ο Ελληνας Δημήτριος Παγουρτζής, αν και πολύ σπάνια αναφερόταν στον εαυτό του, ουδέποτε είχε μιλήσει για την πρόθεσή του να σκοτώσει οποιονδήποτε.

Πάντως, ένας εκ των συμμαθητών του με το όνομα Τρίστεν Πάτερσον σημείωσε ότι υπήρχαν φορές που έμπαινε στην αίθουσα φερόμενος λίγο περίεργα ή σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Οπως έγινε γνωστό ο δράστης είχε στην κατοχή του μία καραμπίνα και ένα περίστροφο και όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας και τα δύο ανήκαν στον πατέρα του. Επίσης, είχε κατασκευάσει και διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπως βόμβες μολότοφ.

Ένας λογαριασμός στο Instagram που φαίνεται να ανήκει στον νεαρό, τον δείχνει να ακολουθεί λογαριασμούς που σχετίζεονται με τα όπλα ό πως «sickguns» ή «gunspictures», καθώς κα άλλους όπως Guns Fanatics, Guns Lovers και Guns Glory. Μόνο τρεις φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί σε αυτόν τον λογαριασμό και έδειχναν ένα ψεύτικο πιστόλι μπροστά από μία οθόνη video game, μία φωτογραφία ενός βατράχου και μία φωτογραφία όπλου μαζί με ένα μαχαίρι και ένα φακό στο κρεβάτι του.

Οπως μεταδίδει το USATODAY οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί απενεργοποιήθηκαν αμέσως μετά το συμβάν.

Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Αμποτ δήλωνε ότι οι πληροφορίες που βρέθηκαν στον υπολογιστή του άφηναν να εννοηθεί ότι όχι μόνο ήθελε να σκοτώσει άλλους αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. «Στο τέλος δείλιασε και παραδόθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο δράστης εισέβαλε σε αίθουσα την ώρα του μαθήματος, φώναξε «έκπληξη» και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί.

Τέλος, ήταν μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του σχολείου και χορευτικής ομάδας ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας.

Ιερέας της εκκλησίας πάντως δήλωσε πως επρόκειτο για ένα ήρεμο αγόρι και πως ποτέ κανείς δεν θα φανταζόταν ότι θα έπραττε κάτι τέτοιο.

Βρέθηκαν αυτοσχέδιες βόμβες στο χώρο του σχολείου

Εκτός από τον Παγουρτζή έχει συλληφθεί ένα ακόμη άτομο, ο ρόλος του οποίου στο μακελειό δεν έχει αποσαφηνιστεί. Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε, τόσο στο κτίριο του σχολείου, όσο και περιμετρικά του κάμπους, βρέθηκαν εκρηκτικά. Η περιοχή γύρω από το σχολείο εκκενώθηκε άμεσα και οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν στην εξουδετέρωση των μηχανισμών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα εκρηκτικά που βρέθηκαν ήταν αυτοσχέδιες βόμβες, ορισμένες μάλιστα τοποθετημένες σε χύτρες ταχύτητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share